ABD'den kafaları karıştıran ' Katar ' açıklaması

ABD'den kafaları karıştıran ' Katar ' açıklaması

Trump'ın ağzından, 350 Milyarlık silah satışı ardından Suudi'lere destek veren ABD şimdi de savaş uçağı siparişi veren Katar'a destek çıktı.

Araplar arasında karmaşık açıklamalar ile başlayan körfez krizinde ilginç gelişmeler olmaya başladı. 350 Milyarlık silah satışı sonrası Katar'a karşı Suudi'lere destek veren Trump yine fikir değiştirdi. Sözcüsüne bu kez Katar desteği anlamına gelen açıklama yaptı. Trump krişz sonrası Katar ile de silah anlaşması yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Körfez ülkelerinin Katar hakkındaki endişelerini henüz detaylandırmamalarına şaşırdıklarını belirterek, "Amaç gerçekten terörizm mi?" diye sordu.

TRUMP SUSUYOR DIŞİŞLERİ KONUŞUYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen'in Katar'a ambargo uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu

Katar'a karşı uygulanan ambargonun 5 Haziran'da başladığını kaydeden Nauert, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin, iddialarının detaylarını henüz kamuoyu ile paylaşmadığını söyledi.

NEDEN DETAYLAR AÇIKLANMIYOR

Nauert, "Ambargoyu uygulamaya iki haftadan fazla bir zaman önce başladılar. Körfez ülkelerinin Katar hakkındaki iddialarının detaylarını henüz kamuoyu ile paylaşmamasına karşı şaşırmış durumdayız." ifadesini kullandı.

Nauert, "Bu zaman dilimi arttıkça Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin yaptıkları karşısında şüpheler artıyor. 

KONU GERÇEKTEN TERÖR MÜ?

Bu aşamada basit bir soruyla karşı karşıyayız: Atılan adımlar gerçekten Katarın terörizmi desteklediği yönündeki iddiaların sonucu muydu, yoksa Körfez ülkeleri arasında uzun zamandan beri var olan sorunlarla mı ilgiliydi?" dedi.

OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYINIZ

670-001.jpg

İlgili Haberler