Zehir

Ülke gündeminin hızlı değişimine yetişemeyen en bilir kişiler bile şöyle dursun, sanılmasın ki bizim Ümraniye'nin arka mahalleleri takip etmiyor gündemi

 Ülke gündeminin hızlı değişimine yetişemeyen en bilir kişiler bile şöyle dursun, sanılmasın ki bizim Ümraniye'nin arka mahalleleri takip etmiyor gündemi. Olayları, kendi dilleri ve dünya görüşleriyle bir güzel harmanlayıp ta ortaya koymaları yokmu? Afallayıp kalıyor insan.
Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarının ortalıkta çalkalandığı günlerdi yine...
Aynı zamanda öğretmen emeklisi olan mahalle bakkalı hanımının ; "Anaaam duydunuz mu? Turgut Özal'ı zehirlemişler bugün." bağırtısına koştuk bütün sokak.
"Sabah mı olmuş olay? Vah vah" diyor biri, şaşkınlıkla pörtlettiği gözleriyle.
Bir diğeri; Ben de duydum" diye atılıyor ortaya, acımaklı yüz ifadesi heyecanla. "Demin televizyondaydı Semra Hanım. Ölüp ölüp diriliyordu kadıncağız. Yakında açıklayacakmış katilleri. Ergin miymiş neymiş,(Ergenokon) katiller? Şimdilik, rapor sonuçlarını bekliyormuş kadıncağız."
O ara bir adam giriyor söze. "Yahu" diyor. ""Turgut Özal öleli yirmi yıl oldu. Şimdi mi geldi akıllarına?"
Bozuntuya vermeden sürdürüyor konuşmasını bakkalın hanımı. "Biliyorum" diyor. "Hani şu Ahmet Özal'ın abisi."
Bakkal adam karışıyor söze. "Bak şu Allah'ın hikmetine" diyor. "Adam hala sapasağlam duruyormuş. Bir defa da bizim memleket te yaşandıydı aynısı. Test mest yapıp durduydu bilim , ilim adamları mı ne? Akıl erdiremediler. Öyle ya, Allah bilir kimi erdireceğini."
Öğretmen emeklimiz başta, şimdilik böyle dilleniyor cahiliye psigolojisi bizim arka mahallelerde. Akil olanlar bu konuşmalara akıl erdiremese de, Teoloji uzmanı Sn Başbakan'ımız sevinsin ki, kitleler değil ama, buradakiler, en az Başbakan'ımız kadar fikir ve zikir sahibi sayılır.
Özal'ı zehirlediği iddia edilen zehirden de zehir, bacalardan mahalleye yayılan dumanlar mı, yoksa o aklı erdirilemeyen fikirler mi daha çabuk öldürür insanı?.. Acaba kaç senaryo daha yazılacak? Kaç kişinin aşına, işine, canına zehir katılacak? Bizim buralarda kaç kişi daha zehirlenecek, kah kömür, kah teolojik uzman kimliğiyle?
Ergenokon adlı bir sokakta ikamet etmiştim 5 yıl bir fiil. Ev kiralarken, artık sokak adına göz atıyorum ilkten. Eee lerden uzak durmak gerek neme lazım? Şehven operasyonlarla da kurban edilenler az mı? "Ülke'nin bölünür bütünlüğüne çomak mı sokuyorsun" denilip, soluduğumuz zehiri bile, hücre yenileyici değerli element sananlar, fitil fitil getirirler burnumuzdan belli mi olur? 
                                                                                                                 

Önceki ve Sonraki Yazılar