A.İklim Bayraktar

A.İklim Bayraktar

Bu Köşe Yazarlarından ' Akil Adam' Neden olmaz ?

Gazeteci, köşe yazarı olarak kimi oraya "akil insan" diye oturtursanız oturtun, mutlaka şaibeli çıkacaktır.

Hükümet akil adamlardan oluşan bir kurul oluşturacağını ve gerek anayasa çalışmalarını gerekse terörle mücadelenin bir bacağını bu insanlarla birlikte çalışarak yürüteceğini söylüyor.

Mehmet Metiner gibi "partinin kuruluşunda zaten biz bunları düşünüyorduk," diye söze başlayan gazetecilerin şimdi kaçacak yerleri de yok. "Hasan Cemal'i alsan, olmaz... Cengiz Çandar hiç uymaz... Fehmi Koru fazla abartılı olur" türünden çeşitli yorumlar havada uçmaya başladı bile...

Henüz net adı belli olmamış gazeteciler üzerine fısıltı ile yayınlan çeşitli isimler sosyal medyada tartışma başladı bile... Ve bu isimler üzerindeki yorumlar konunun ağırlığını, çalışmanın derinliğini bastıracak gibi görünüyor.

Son üç aydır terör nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Ama bu olmayacağı anlamına da gelmiyor, oluşturulacak akil insanlar çok hassas seçilmeli zira başta Kandil olmak üzere, PKK'nın işine gelmeyebilir.

Gazeteci, köşe yazarı olarak kimi oraya "akil insan" diye oturtursanız oturtun, mutlaka şaibeli çıkacaktır.
İşin bir de başka tarafı var; bana göre gazetecilerin yazarların bu süreçte bu akil insan listesinde hiç bulunmamaları gerekir; birincisi, meslek ilkelerine ters ama ne yazık ki teklif geldiğinde bu bilinç içinde nazikçe hayır diyecek karaktere sahip çok az kişi var medyada.
İkincisi; her düzende, her değişen hükümette nereye döndükleri ya da dönecekleri belirsiz olan bu gazeteci milleti kendi içinde akil değil ki, size faydası olsun.

Sürekli değişken, kırıtkan çoğunluğun içinden bir avuç istisnayı bulmak zor olabilir, bulduklarınıza da direk "iktidar kendine yakın isimleri seçti" denecektir. Bir sürü risk ve dedikodu çıkabilir, işin hayrı varsada zarara dönebilir... Kaldı ki bir çok gazeteci yazar şimdiden can atar durumda bekliyor seçmenizi...

Çok komik değiller mi?

Bunlardan oluşacak gruba bir çok tanım, isim bulabiliriz ama asla akil insan tanımı koyamayız...

Hakikatten bu ülkede "akil insan" sıfatını hak eden bir çok değerli insan var, bu liste onlardan oluşmaz ise polimik yaratmak, işi sulundırmak dışında hiç bir sonuç vermez.


https://twitter.com/aiklimbayraktar

Önceki ve Sonraki Yazılar