YSK Başkanına AKP'li Eski bakan bile isyan etti

YSK Başkanına AKP'li Eski bakan bile isyan etti

"İlk defa YSK Başkanı oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan etti. Aslında bu tam bir Pirus zaferidir" dedi.

AKP'nin eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İlk defa YSK Başkanı oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan etti. Aslında bu tam bir Pirus zaferidir" dedi.

AKP'NİN ESKİ BAKANI BİLE İSYAN ETTİ

AKP iktidarı döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Ertuğrul Günay, anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucunu değerlendirdi. T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, Türkiye’de ilk defa bir YSK Başkanı'nın oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan ettiğini söyleyen Günay, “Aslında bu tam bir Pirus zaferidir. Bence kazanılmamış bir yarışmamış devlet erki, devlet gücü kullanılarak kazanıldığının ilan edilmesidir” dedi.

İSTANBUL'U BİLE KAYBETTİ

Günay, sandık sonuçlarının netleşmesinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Atı alan Üsküdar’ı geçti, boşuna uğraşmayın” sözüne, sandıktan "hayır" çıkan Üsküdar hatırlatmasıyla, “Cumhurbaşkanı'nın söylediği deyimden yola çıkarsak önce Üsküdar’ı kaybetti ardından İstanbul’u kaybetti” dedi.

Günay, ekonomiye en büyük katkıyı yapan İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Hatay ve Diyarbakır gibi dinamik illerin de kaybedildiğine dikkat çekti.

"PİRUS ZAFERİ" BENZETMESİ

AKP'lli eski Bakan Ertuğrul Günay’ın referandum sonucu ve siyasetin bundan sonrasına ilişkin yaptığı değerlendirmeleri şöyle:
AKP'nin eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İlk defa YSK Başkanı oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan etti. Aslında bu tam bir Pirus zaferidir" dedi.

ÖNCE ÜSKÜDAR'DA KAYBETTİ

"Sayın Cumhurbaşkanının söylediği deyimden yola çıkarsak önce Üsküdar’da kaybetti. Yıllardan beri siyaset yaptığı, oturduğu, özel ilişkileri olan ilçede kaybetti. Bu çok özel bence. Ardından İstanbul’da kaybetti. Yıllardan beri ilçe başkanlığı yaptığı İstanbul’da kaybetti. Türkiye’nin ekonomisine en büyük katkıyı yapan İstanbul, Ankara,  İzmir. Adana Antalya, Muğla, Hatay ve Diyarbakır gibi dinamik illerde kaybetti.

YÜZDE 1'İN ALTINDA BİR FARKLA

Bütün bunların sonucunda yüzde birin altında bir farkla kazandığını iddia ediyor ve ilk defa YSK Başkanı oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan etti. Aslında bu tam bir Pirus zaferidir. Bence kazanılmamış bir yarışmamış devlet erki kullanılarak kazanıldığını ilan edilmesidir. 

BU SONUCU İYİ OKUMALI

Sayın Cumhurbaşkanının tecrübeli bir siyasetçi olarak bu sonucu iyi okuyacağını bundan önce yaptığı gibi Türkiye’yi kanatmaktan ve kanırtmaktan bazı konularda zorlamaktan Türkiye’nin toplam iradesinin ötesinde konularda zorlamaktan kaçınacağını ve sakınacağını umut ediyorum."

PİRUS ZAFERİ NEDİR

Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder.MÖ 280 ve MÖ 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyini feda eder.

İlgili Haberler