Youtube'de iğrenç skandal

Youtube'de iğrenç skandal

Sitesinde pedofili ve çocuk pornosuna karşı büyük bir denetim olduğu iddiası içerisinde olan ünlü video paylaşım sitesi Youtube'de sakandal bir açık olduğu ortaya çıktı. Hala aynı skandal açık ile çalışan Youtube'dan açıklama geldi

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'nin adı inanılmaz bir skandalla gündeme geldi. YouTube’da yer alan arama çubuğu birçok videoya kolay ulaşmak için otomatik öneri yapıyor.

BU NASIL OLDU ?

YouTube'un arama çubuğu sizin yazdıklarınızı otomatik olarak tamamlayarak yazdığınız anahtar sözcüklere yakın sonuçları listeliyor. Shiftdelete tarafından aktarılan habere göre, dün akşam saatlerinden beri YouTube'da "pedofili" ile ilişkili skandal bir açık tespit edildi. 

İĞRENÇ ÖTESİ VİDEOLAR

Pazar günü kullanıcılar YouTube uygulaması ve masaüstü tarayıcısı üzerinde arama çubuğuna “How to have” yazdıklarında, iğrenç ötesi video tavsiyeleri almaya başladılar. Otomatik tamamlama net bir şekilde pedofili ve ensest içeren video başlıklarını sıraladı. Bu videoların nasıl olup YouTube üzerinde barınabildiği bir yana, arama bölümünde bunların görünmesi büyük bir krize neden oldu.

66-001.jpg

YOUTUBE AÇIKLAMASI

YouTube basın sözcüsü haberin ilk olarak yer aldığı BuzzFeed‘i arayarak iletişime geçti. Olayın algoritmanın kişi veya kişiler tarafından bozularak gerçekleştirildiği ve sorumluları bulmak adına geniş çaplı bir soruşturma açıldığını iletti.

İlgili Haberler