Yiyecek Ekmeğin Buğdayı Avrupa'dan gelecek

Yiyecek Ekmeğin Buğdayı Avrupa'dan gelecek

Devlet geçen ay Rusya'dan ihale ederek aldığı 150 bin ton buğdaya ilaveten 230 Bin Ton buğdayı da Avrupa'ya ihale ediyor.

1957 Senesine kadar >buğday ihracatçısı olan Türkiye Adnan Menderes döneminden sonra yurt dışından buğday getirmeye başlamıştı. Uzun süre dengeli seyreden ekmeklik buğday ithalatı her sene giderek artmaya başladı.

230 BİN TON AVRUPA BUĞDAYI

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) yaklaşık 230 bin ton Avrupa menşeli ekmeklik buğday alımı için bir dizi uluslararası ihale açtı. İhaleler 17 Kasım’da sona erecek.

EKMEĞE ZAM KAPIDA

Cumhuriyet'in ticaret kaynaklarından aktardığı habere göre TMO kasım sonu ve aralık başı arasında yapılacak sevkıyata yönelik olarak her biri 10 bin ton tutarında ekmeklik buğday alımı için toplam 23 ayrı ihale açtı.

Kurum alımların belirtilen miktarın yüzde 20 altında veya üzerinde olabileceğini belirtti.

GEÇTİĞİMİZ AY 150 BİN TON İHALE AÇILDI

TMO geçtiğimiz ay 150 bin ton ekmeklik buğday alımı için ihale açmış, ticaret kaynakları Rus menşeli ürünlerin ithal edileceğini bildirmişti.

TMO ocak ayında da AB ülkelerinden 90 bin ton ekmeklik buğday alımı için ihale açmıştı. Türkiye ayrıca Sırbistan’dan beş bin ton et alımı için anlaşma yaptı.

İlgili Haberler