YENİ BİR DİNOZOR TÜRÜ BULUNDU

YENİ BİR DİNOZOR TÜRÜ BULUNDU

Rusya'nın Kemerovo bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda bulunan kalıntıların daha önce bilinmeyen bir dinozor türüne ait olduğu belirtildi.

Tomsk Üniversitesi’nden (TGU) yapılan açıklamaya göre, St. Petersburg Üniversitesi’nden (SPBGU) bilim insanlarıyla işbirliğinde Kemerovo’da, Kiya Nehri kıyılarındaki Şestakovo köyünde 1995-2011 yılları arasında gerçekleştirilen kazılarda dev kemik kalıntıları bulundu.


Açıklamada, "TGU ve SPBGU’dan bilim insanları yaptıkları incelemeler neticesinde kalıntıların otçul Titanosaria ailesinden olduğu öğrenildi. Ancak bu kalıntıların bu dinozor ailesindekilere daha öncekilere hiç benzemeyen bir yapısı olduğu ve yeni bir tür olduğu keşfedildi"  ifadeleri yer aldı.
Açıklamada ayrıca söz konusu dinozorun günümüzden 142 milyon önce başlayıp 65 milyon yıl önce sona eren Kretase döneminde yaşadığı, uzunluğunun yaklaşık 20 metre, ağırlığınınsa 50 ton olduğu, bu türün kemik yapısıyla diğerlerinden sakral kemiğindeki yıldız biçiminde dağılımla farklılık gösterdiği ifade edildi.

 

sputnik