ÜNLÜ VİDEO SİTESİNE ERİŞİM KAPATILDI

ÜNLÜ VİDEO SİTESİNE ERİŞİM KAPATILDI

Dün gece Dailymotion'a ulaşmak isteyen kullanıcılar, karşılarına çıkan mahkeme kararı ile şaşkına döndüler. Yasağın nedeni ise bilinemiyor.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya sitelerinin erişimine sık sık uygulanan yavaşlatmanın yanı sıra dünyaca ünlü video sitesine erişim engeli başlatıldı. Dün gece Dailymotion'a ulaşmak isteyen kullanıcılar, karşılarına çıkan mahkeme kararı ile şaşkına döndüler. Yasağın nedeni ise bilinemiyor.

DÜN GECE YARISI YASAK BAŞLADI

Popüler video paylaşım sitesi Dailymotion, dün gece saatlerinden itibaren Türkiye'den erişim engellendi.

2004 yılında Fransa'da kurulan ve kısa sürede popüler hale gelen video barındırma dailymotion'a Türkiye'den erişim engellendi. 

YOUTUBE İLE YARIŞIR HALDEYDİ

Kullanıcı sayısı her geçen gün artan siteye en dün akşam saatlerinden itibaren ülkemizden erişilmek istendiğinde 'BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'nin 09-12-2016 tarih ve 2016/4465 sayılı kararı ile bu internet sitesine erişim engellenmiştir. ' şeklinde bir uyarı ile karşılaşılıyor.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İDDİALARI

Dailymotion'a erişimin neden engellendiği hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Bazı iddialar özel hayatın gizliliğini ihlal eden bazı uygunsuz görüntülerin sitede yer aldığı için kapatıldığı yönünde.

SADECE TÜRKİYE'DE YASAK

Bu arada getirilen engel sadece Türkiye kullanıcıları için geçerli, siteye farklı bir ülkenin uzantısı kullanılarak erişim sağlanabiliyor.  Engelin Türkiye'de ne zaman kaldırılacağı ise belli değil.

Kaynak:Haber Kaynağı