ÜNİVERSİTELİ ÜLKÜCÜLERDEN KARDEŞLİK YÜRÜYÜŞÜ

ÜNİVERSİTELİ ÜLKÜCÜLERDEN KARDEŞLİK YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüşe katılanlar yakalarına dün Eskişehir'de toprağa verilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in fotoğrafını yakalarına taktı

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) ülkücü görüşlü öğrenciler 'Milli birlik, beraberlik ve kardeşlik' yürüyüşü düzenledi.

ATATÜRK ANITINA KADAR YÜRÜDÜLER

ESOGÜ Meşelik Kampusu öğrenci kafeteryası önünde toplanan 50 kadar öğrenci, Türk Bayrağı ve Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafını taşıyarak yürüyüşe geçti. Sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıp tekbir getiren grup, kampusteki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar yakalarına dün Eskişehir'de toprağa verilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in fotoğrafını yakalarına taktı, bir kişi de Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nın çerçeveli fotoğrafını en önde taşıdı. Grup adına konuşan Batuhan Öztürk, Türkiye genelinde son dönemde görülen terör faaliyetlerine tepki göstermek için yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Ülkücü hareketin olaylar karşısında sağduyulu davrandığını ifade eden Öztürk şöyle konuştu:

"Son dönemde vatan topraklarının belirli bölgelerinde ve eğitimin beşiği olan üniversitelerimizde PKK terörü, çözülme süreci sonucu artmış, güvenlik güçlerimize saldırılar haddi hududu aşmıştır. Ülkücü hareket sayın genel başkanımız Olcay Kılavuz'un doğrultusunda sağduyu çevresini dışına taşmamıştır, taşmayacaktır. Ülkücü hareket, tarihin hiçbir evresinde kurulan kirli kumpaslara, tertiplenen iğrenç oyunlara ve çekilmek istediği bataklığa gelmemiştir, gelmeyecektir. Ülkücü hareket oyuna gelmeyecektir. Bizler Türkiye'nin her yerinde 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir' demeye devam edeceğiz. Ülkücü gençler Türkiye'yi, Irak'a, Suriye'ye, Afganistan'a dönüştürmek isteyenlere fırsat vermeyecektir."
Konuşmanın ardından gruptakiler toplu halde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı