TWİTTER'DA BİR YENİLİK DAHA

TWİTTER'DA BİR YENİLİK DAHA

Twitter, yeni bir özelliğini daha hayata geçirdi. Kullanıcılar, artık tanımadığı insanlardan gelen istenmeyen bildirimleri sınırlandırabilecek.

Sosyal medya ağlarının giderek büyümesi, kullanıcılar için çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle sahte hesaplardan ya da istenmeyen hesaplardan gelen saldırgan yorumlar, kullanıcıların canını sıkabiliyor.

Twitter da bu sorunlara bulmak bulmak için yeni bir özellik yayınladı. Artık Twitter kullanıcıları, takip etmedikleri hesaplardan gelen bildirimleri sınırlandırabilecek. Bu sayede kullanıcılar görmek istemedikleri tehdit, hakaret gibi "mention"lara maruz kalmaktan kurtulacak.

Bu yeni hamleyle, Twitter'ın istismar ve taciz vakalarının önüne geçmesi planlanıyor.

ÜNLÜLER DE MAĞDUR OLMUŞTU

2014 yılında Robin Williams’ın ölümünün ardından bazı Twitter kullanıcıları “mention” özelliğini kullanarak ünlü sanatçının kızına uygunsuz ithamlarda bulunmuş, Williams’ın kızı daha fazla dayanamayarak uygulamayı telefonundan silmek zorunda kalmıştı.

2015 yılında yazar Lindy West adına sahte bir hesap açan Twitter kullanıcıları, yazarın babası için West adına kaba yorumlar yapmıştı.

 
 

Kaynak:Haber Kaynağı