TÜRKİYE'Yİ AŞAĞILAYAN CAMERON'A ERDOĞAN'DAN CEVAP

TÜRKİYE'Yİ AŞAĞILAYAN CAMERON'A ERDOĞAN'DAN CEVAP

AB ile olan ilişkilerimizi değerlendiren Erdoğan, "Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin. Sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyaladılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Partili milletvekilleriyle yaptığı iftar sonrası konuştu. Erdoğan, "Bu hızla giderse Türkiye 3000 senesinde AB'ye girer" diyen İngiltere Başbakanı David Cameron'a cevap verdi. Erdoğan, "Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin. Hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları verecektir, vermelidir. Sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyaladılar. Bu nereye kadar devam eder, işte bunun kararını hükümetimiz hep birlikte vererek adımı ona göre atmalıyız" dedi.

"O DURUŞUMUZ ASLA ZEDELENMEMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB ile olan ilişkilerimizi, onurlu duruşumuzu ve milli çıkarlarımızı koruyarak gittiği yere kadar götüreceğiz. O duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir.

"53 YILDIR OYALADILAR"

Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin. Hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları verecektir, vermelidir. Sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyaladılar. Bu nereye kadar devam eder, işte bunun kararını hükümetimiz hep birlikte vererek adımı ona göre atmalıyız" dedi.

CAMERON "ANKARA'NIN AB'YE GİRMESİ UZAK BİR İHTİMAL" DEMİŞTİ

Başbakan David Cameron "Türkiye'nin AB'ye girmesi uzak bir ihtimal. Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır" dedi. Cameron ardından bu konudaki tahminini daha da ileri götürerek, "Bugünkü ilerleme hızıyla AB'ye girmeleri, 3000 yılı civarında olur muhtemelen" iddiasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı