TAHİR ELÇİ'NİN ÖLÜMÜNDE FLAŞ GELİŞME

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLÜMÜNDE FLAŞ GELİŞME

Geçen ay gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılan Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi öldürüldü.

14;17 İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş. Biri ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiştir" dedi.

14:00 BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

TBB Başkanı Feyzioğlu: Saldırının Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır

DİYARBAKIR'A HAREKET EDİYORUZ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Bu menfur saldırının sadece Başkanımız Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır. Bu kurşun sadece kardeşimize değil, tüm Türkiye'ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır. Tüm baro başkanlarımızla birlikte bu kara günde Diyarbakır'da toplanmak üzere TBB Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bugün saat 16.00'da derhal Diyarbakır'a hareket ediyoruz" dedi.

13;40 KİM ÖLDÜRDÜ ?

Diyarbakır barosu başkanı Tahir Elçi'yi silahlı bir saldırganın öldürdüğü ileri sürüldü İMC'ye konuşan ve olay sırasında Tahir Elçi'nin yanında bulunan bir avukata dayandırılan haberde Elçi'nin suikast sonucu öldürüldüğü ileri sürülüyor.

Olayın ardından silahlı saldırganla polisler arasında çıkan çatışmada bir polis hayatını kaybetti, üç polis de yaralandı.

imc tv’ye konuşan Avukat Gülşen Özbek “Tahir Elçi uzaktan atılan bir mermi ile vuruldu” dedi.

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin ölüm haberini “Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür” ifadeleriyle duyurdu.

13:35 AKDOĞAN'DAN  BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum. Kendisine ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı polislerimize, Anadolu Ajansı muhabirine ve diğer vatandaşlarımıza şifa diliyorum

(13;24 güncelleme)

Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir polis memurunun şehit olduğu çatışmaların meydana geldiği Diyarbakır Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı başlatıldı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPARKEN ÖLDÜRÜLDÜ

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı.

AYRINTILI HABER ALINAMIYOR

Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü belirtilen çatışmada 1 polis memuru da şehit oldu.

ERDOĞAN'DAN JET AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum.

"RAHMET DİLİYORUM" DEDİ

Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.

TAHİR ELÇİ KİMDİR ?

Tahir Elçi Kimdir, Nerelidir?
 
Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk,orta ve lise tahsilini Cizre’de tamamlayan Elçi, 1991 yılında D.Ü.”Dicle Üniversitesi) Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyor ve mesleğinde yoğunlaşıyor.

Türkiye’de gündemde kalan çok sayıda davayı yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde temsil ederek bölgede en çok tanınan avukatlar arasında yerini almıştır.

Almanya'da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüştür.

 1998’ten beridir staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir.

 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır.

Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Elçi, İngilizce bilmektedir.

tahir-elci.jpg

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

DİYARBAKIR ÇATIŞMASINDAN GÖRÜNTÜLER

 

Kaynak:Haber Kaynağı