TAHİR ELÇİ UĞURLANIYOR ; CANLI YAYIN

TAHİR ELÇİ UĞURLANIYOR ; CANLI YAYIN

Diyarbakır'da dün meydana gelen ve Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 Polis'in şehit edilmesi olayının ardından cenazeler uğurlanmaya başlandı

Diyarbakır Baro Başkanı için 80 ilin baro başkanının katılımıyla tören düzenleniyor. Diyarbakır'a yurdun her ilinden gelen baro başkanlarının ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun uğurladığı hüzünlü tören düzenlendi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

Başbakan Davutoğlu: "Elçi’nin yanında bulunan silahla polis de vurulmuş". dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu; “ Tahir Elçi’ nin cenazesinin yanında bulunan tabancanın balistik incelemesinde bu tabancanın ondan önce ilk polisi şehit eden silah olduğu belirlendi” dedi.. Ancak söz konusu silahın kime ait olduğu konusuna netlik getirmedi. Emniyet kaynakları silahın ,olay anında polislerin açtıkları ateşten kurtularak kaçan kişilerin o silahı attıklarını ileri sürdüler.

2 ŞEHİT POLİS MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Öte yandan, Diyarbakır’da şehit olan 2 polis için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende şehitlerin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı