SEÇİMİN KADERİ SAYILAN İL'DE ELEKTRİK KESİLDİ

SEÇİMİN KADERİ SAYILAN İL'DE ELEKTRİK KESİLDİ

Şu ana kadar açılan sandıkların sonucuna göre seçimin kaderini ve koalisyon ve baraj konularını netleştirecek illerin başında gelen Kayseri'de elektrikler kesildi

KAYSERİ'de saat 18.20 sıralarında 3 mahallede kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Kesintilerin direkteki izalatör patlaması ve kablo kopmasından kaynaklandığı belirtilirken, bu bölgelerdeki oy sayımlarının ise kesinti öncesi tamamlandığı ifade edildi.

İZALATÖR PATLADI AÇIKLAMASI

Kayseri'de Kocasinan ilçesindeki Uğurevler, Yıldızevler mahallesi ile Sahabiye mahallesi Başak sokakta kısa süreli elektrik kesildi. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi (KCTAŞ)uzmanları, Uğurevler-Yıldızevler arasındaki 20'nci caddede elektrik direğindeki izalatörlerden birinin patladığı, Sahabiye mahallesi Başak sokakta ise şiddetli dolu ve yağmur yağışı nedeniyle bir telin düştüğünü ve arızanın kısa sürede onarıldığını, arızaların hava şartlarından dolayı lokal arızalar olduğunu ifade ettiler.

Öte yandan seçimde oy verme süresinin tamamlanmasının ardından, sayılan ve partilere göre tasnif edilen oylar, çuvallara konularak, İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Adalet Sarayı'na getirildi. Sandık Kurulu Başkanları tarafından polis nezaretinde getirilen oylar, Adalet Sarayı'nda ilçelere göre ayrılmış bankolardaki İl Seçim Kurulu görevlilerine teslim edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı