Saray'dan ABD'ye çok sert sözler

Saray'dan ABD'ye çok sert sözler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ve Almanya ile giderek derinleşen krizde sürdürdüğü yumuşak duruşu danışman Yalçın Topçu bozdu.

Erdoğan dış siyasette giderek yumuşayan biz çizgi izlemeye başlamışken sarayından sesler yükselmeye başladı. Kendisi Dış siyasette sessiz kaldığında danışmanları aracılığı ile sertleşen Erdoğan'dan ABD ve Almanya'ya sert göndermeler geldi.

BAŞDANIŞMAN TOPÇU'DAN AĞIR SÖZLER

BBP'nin Muhsin Yazıcıoğlu'ndan boşalan Genel başkanlık koltuğı
una oturdulktan sonra AKP ile yakın ilşkiye geçen, önce bakan ardından da saraya danışman olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, 'ABD şu anda askeri ve siyasi kanatlarıyla, istihbarat servisleriyle, bütün gücüyle sınırımızın dibinde, 11 bin kilometre öteden gelerek medeniyet coğrafyamız sınırları içinde bir kanser çıbanını devlet yapmaya çalışıyor. 

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYOR

Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen tehdit etmekten geri kalmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, ABD'nin, Türkiye'yi alenen tehdit ettiğini söyledi. Star'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Baş müttefikimiz, güya stratejik ortağımız, onun ötesinde Kore’den asker arkadaşımız Amerika Birleşik Devletleri, bir terör örgütüyle kol koladır. 

ALMANYA'YA SERT SÖZLER

Öbür yanda imarında ve ıslahında Anadolu insanın alın teri olan Almanya, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, yüzde 52 ile millet iradesini arkasına almış bir siyasi lidere konuşma hakkı tanımamak için kırk dereden kırk su getirirken, Almanya her türlü hukuku çiğneyerek bölücü terör örgütü PKK’ya, PYD’ye, HDP’ye, YPG’ye, FETÖ’ye demokrasi kılıfıyla yardım ve yataklık yapıp lojistik destek sağlamaktadır. 

KANSER ÇIBANINI DEVLET YAPMA GAYRETİ

ABD şu anda askeri ve siyasi kanatlarıyla, istihbarat servisleriyle, bütün gücüyle 900 küsur kilometrelik sınırımızın dibinde, 11 bin kilometre öteden gelerek medeniyet coğrafyamız sınırları içinde bir kanser çıbanını devlet yapmaya çalışıyor. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen tehdit etmekten geri kalmıyor. ABD’nin bu tutumunun devlet ve millet tarafından gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler