PKK yüzünden çatışma: 8 ölü!

PKK yüzünden çatışma: 8 ölü!

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde oturan 'Uğurlu' ailesinin, 15 Ağustos gösterilerine katılan ve bir daha haber alınamayan 3 çocuğun PKK'ya katılmasından sorumlu tuttuğu 'Tekin' ailesini sorumlu tutmasıyla başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
 
Olay, Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlu'nun oğlu ve yeğenleri, PKK'nın silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan 15 Ağustos gösterilerine katıldıktan sonra ortadan kayboldu. Uğurlu ailesi haber alınamayan 3 çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığı bilgisine ulaştı.
 
Uğurlu ailesi bu durumdan Tekin ailesini sorumlu tuttu. Tekin ailesinden Ömer Tekin'in BDP'den İl Genel Meclisi üyesi olması nedeniyle çocukları onların yönlendirdiğini iddia etti. Bu nedenle dün Uğurlu ve Tekin aileleri arasında tartışma çıktı.
 
Bu sabah karşılaşınca aynı konuda yeniden tartışmaya başlayan iki aile fertleri arasında bu kez silahlı çatışma çıktı. Tabancaların yanında Kalaşnikof silahların da kullanıldığı çatışmada 8 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.
 
Olayın duyulması üzerine Çiftlibahçe Köyü'ne jandarma ekipleri sevk edildi. Hazro savcısı köye gelerek incelemede bulundu. Ölenlerin cenazeleri Hazro Devlet Hastanesi morguna götürülürken, yaralılar da Hazro ve Silvan'daki hastanelerde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.
 
Jandarma Çiftlibahçe Köyü'nde yeni olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi alırken, köye giriş ve çıkışlar sıkı denetim altında tutulmaya başlandı,
 
YARALI GETİREN MİNİBÜS KAZA YAPTI
 
Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde oturan 'Uğurlayan' ile 'Tekin' aileleri arasında çıkan çatışmada ölen 8 kişiden biri dışında kimlikleri belli oldu. Ölenlerin Salih Uğurlayan, Bedriye Uğurlayan, Aysel Uğurlayan, Mehmet Tekin, Şadiye Tekin, Sevim Tekin, Abdullah Tekin ve Remziye Taşlık olduğu belirlendi.
 
Olayda yaralananlar Diyarbakır'a kaldırılırken, yaralılardan bir bölümünü Diyarbakır'a getiren sürücü ve plakası belirlenemeyen minübüsün aşırı hız nedeniyle kaza yaptı. Bu kazada da 4 kişi yaralandı. öylece toplam 9 yaralı Dicle Üniversitesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Silahlı çatışma ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, Hazro İlçesi Çiftlibahçe Köyü'nde çatışmanın saat 07.30 sıralarında çıktığı, 7 kişinin ateşli silahla vurularak öldürüldüğü, 5 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada, Jandarma tarafından olayın haber alınması ile birlikte Hazro İlçe Jandarma Komutanı'nın sevk ve idaresinde, jandarma komando ve zırhlı araç takviyeli yeteri kadar kuvvetle süratle olaya müdahale edildiği, olay yeri ve Çiftlibahçe Köyü'nün emniyeti alınarak, olayın devamını engelleyici önlemler uygulandığı belirtilerek, şöyle denildi:
 
"Diyarbakır'da bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılarla ilgili olarak, Diyarbakır merkezinde meydana gelmesi muhtemel müessif olayların önlenmesi maksadıyla, Valilik makamının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yaralıların tedavi görmekte olduğu hastaneler ve civarında gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Olayla ilgili çok yönlü inceleme ve araştırma-soruşturma devam etmekte olup, yeni bir olayın cereyan etmemesi için gereken tedbirler alınmıştır. Olayın aydınlatılması ve faillerin tespit edilerek yakalanması ile ilgili olarak tüm güvenlik birimleri teyakkuza geçirilmiştir."