Otomobil sulama kanalına devrildi: 2 ölü

Otomobil sulama kanalına devrildi: 2 ölü

Küçük bir kız çocuğu araçtan çıkarılırken, suya gömülen otomobilde olduğu ileri sürülen 3 kişiyi kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar sonucunda otomobildeki 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

Olay, saat 16.45 sıralarında Şanlıurfa- Mardin Karayolu’nun 6’ncı kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine gelen, sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobil, kontrolden çıkarak Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalına devrildi. Çevredekiler kazayı görünce araçtakilerin yardıma koştu. Otomobildeki bir kız çocuğu sudan çıkarılarak ambulansla hastaneye gönderildi.

Su altı polisleri ile kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bölgede, suda kaybolan 3 kişiyi arama ve kurtarma çalışması başlatıldı.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, içerisinde 4 kişinin olduğu tahmin edilen bir otomobil, sulama kanalına uçtu. Otomobildeki bir kişi kurtarılırken 3 kişi ise otomobille birlikte suya gömüldü. Olay yerine giden itfaiye, sağlık, jandarma ve su altı polisleri, kaybolan diğer kişileri bulmak için çalışma başlattı.

Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından biri kadın, biri de erkek 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler tarafından çıkartılan cesetler cenaze aracına konulurken kayıp olduğu düşünülen diğer kişiyi bulma çalışmaları ise devam ediyor.

ÜÇÜ DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Şanlıurfa´da kanala düşen otomobilde yaşamını yitiren 2 kişinin Harran Üniversitesi öğrencileri Hasan Türkmen (24) ile Fatma Uruç (22) olduğu saptandı. Sağ kurtarılan kişinin ise yine aynı üniversitede öğrenim gören Melek Ural (19) olduğu belirlendi. Hasan Türkmen ile Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan Coğrafya Bölümü öğrencileri Fatma Uruç ve Melek Ural’ın kent merkezine giderken kazanın meydana geldiği bildirildi. Bu sırada tarlada çalışan vatandaşlardan birinin kazayı fark edip suya atlayarak Melek Ural´ı kurtardığı ifade edildi.

ÇALIŞMALAR SONLANDIRILDI

Melek Ural´ın ifadesinde otomobilde 3 kişinin bulunduğunu söylemesi üzerine, otomobil çekiciyle kanaldan çıkarılarak çalışmalar sonlandırıldı.

Hasan Türkmen ile Fatma Uruç’un cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İki arkadaşın ölüm haberini alarak hastaneye gelen yakınları, gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi. 

İlgili Haberler