OTOBÜS BİLETLERİ FİYATLARI BELİRLENDİ

OTOBÜS BİLETLERİ FİYATLARI BELİRLENDİ

Corona virüsü salgınından itibaren astronomik fiyatlara ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidildi Buna göre en uzak yer 500 tl

Corona virüsü salgınından itibaren astronomik fiyatlara ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidildi. Buna göre 100 kilometre başına bilet ücreti olarak 100 TL alınabilecek. 

Sözcü'nün haberine göre: 2001 kilometre ve üstü için tavan ücret 500 TL olacak. Yani uzun mesafede en pahalı otobüs bileti 500 TL olacak. Bu hesaba göre İstanbul-Ankara arası bilet fiyatı 400 TL olabilecek. Salgın öncesi yurt içi bilet fiyatları 1000 TL'ye kadar çıksa da yeni tarife de hiç ucuz gözükmüyor. Tavan fiyatı uygulaması 31 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından karayolu yolcu taşımacılığı bilet fiyatlarının yeniden belirlendiği tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ulaştırma Bakanlığı, yolcu otobüsü bileti tavan fiyatlarını belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sonucunda karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmaların üstlenmek zorunda kaldıkları ilave maliyetler dikkate alınarak, karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında 31 Temmuz 2020'ye kadar uygulanacak.

Buna göre, 100 kilometre mesafede alınacak taban yolcu otobüsü bilet ücreti 100 kilometre mesafede 100 TL olurken 2001 kilometre ve üzeri mesafelerde alınacak tavan ücret 500 TL olarak belirlendi.

ÇANAKKALE BOĞAZI’NA AYRI GEÇİŞ ÜCRETİ

En kısa mesafe 100 kilometre olarak belirlenen yolculuktan alınacak ücret, mesafe arttıkça yükselecek. Öte yandan Çanakkale Boğazı geçişli hatlara ayrıca geçiş ücreti de eklenecek.

SAAT 17:00’DEN İTİBAREN SEFER DÜZENLENEBİLİYOR

28 Mart 2020 tarihinden itibaren iller arası otobüs seferleri saat 17:00’dan itibaren valilik izni ile gerçekleştirilebiliyor. E-devlet üzerinden seyahat izin belgesi alan vatandaşların otobüslerle yolculuk yapmasına izin veriliyor.

Otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerlerdeki adreslerini belirten yolcu listeleri gidilecek ildeki valiliklere bildiriliyor. İl değiştiren yolcular 14 gün boyunca değiştirdikleri illerdeki adreslerinde karantinaya alınıyor.

KAYNAK: Sözcü

 

İlgili Haberler