TÜRKİYE DÜNYADA DOLAR İLE GÜNDEMDE

TÜRKİYE DÜNYADA DOLAR İLE GÜNDEMDE

Türk ekonomisine her geç gün daha da ağır bir yük getiren Dolar artışı dünya basınında yer almaya devam ediyor. İşte Wall Street Journal'in haberi

Türk ekonomisinin 1 yıllardır büyük savaş verdiği Dolar artışı ile ilgili olarak dış basında çok fazla haber yapılmaya başlandı. 
Yapılan haberlerin çoğunda en kötü senaryolara dikkat çekilirken olası çözüm yolları hakkında tahminler üretiliyor. Ünlü İngiliz Yayın kuruluşu BBC Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konuya ilişkin bir haberini okurları ile paylaştı. BBC'de yer alan haberin ayrıntıları şöyle sürüyor. 

“TL'Yİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN

Ekonominin üzerine salgının ağırlığı çökerken, Türkiye döviz krizini önlemeye çalışıyor” başlıklı haberinde, “Ankara'nın koronavirüs krizi başlamadan aylar önce, Türk Lirası'nı güçlendirmek için döviz piyasasında milyarlarca dolar harcadığını” yazdı.

Gazetenin İstanbul Büro Şefi David Gauthier Villars’ın imzasını taşıyan haberde, “salgının Türkiye’nin tam bir ödemeler dengesi krizine girmesi tehdidini beraberinde getirdiği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 18 yıllık iktidarının en büyük zorluklarından biriyle karşı karşıya bırakabileceği” kaydediliyor.

Salgının, “ülkede işsizliği artırdığı ve kontrolsüz enflasyon artışı tehdidini ortaya çıkarttığı" belirtilirken, diğer kalkınmakta olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye’nin başlıca otomotiv ürünleri ve tekstil ihracatı pazarı Avrupa Birliği’ndeki kısıtlamaların talebi düşürdüğü ve bunun kötü bir domino etkisine yol açtığı” vurgulanıyor.

HABER ŞÖYLE SÜRÜYOR

“Ama Erdoğan yönetiminin daha büyük bir sorunla mücadele ettiğine yönelik bir işaret olarak, Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değeri geçen hafta tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. TL’de yılbaşından bu yana yaşanan değer kaybı, koronavirüs krizine girerken, hem özel şirketlerin büyük dış borcu hem de bunu finanse etmek için dış yatırımcılara bağımlığı azaltamayan ülkenin, zaten ne kadar riskli bir mali durumda olduğunu sergiledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı