Osmaniye'de fabrika faciası : 3 Ölü 12 Yaralı

Osmaniye'de fabrika faciası : 3 Ölü 12 Yaralı

Ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçiler Mustafa Köprü, Murat Güçlüer ve mühendis Mustafa Özsoy  kurtarılamadı. 

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Baştuğ Metalürji A.Ş. tesisinde meydana gelen flor gazı sızıntısında zehirlenen 1'i mühendis 3 kişi öldü, 12 kişi de tedaviye alındı.

ÖNCE PATLAMA DENİLDİ 

Bugün saat 11.30'da sıralarında Organize Sanayi Bölgesi'ndeki demir-çelik işleyen tesiste iddiaya göre Karbon Silobaz kazanına giren 1 işçi sızan flor gazından etkilendi. Bu işçiyi kurtarmak isteyen diğer 2 kişi de zehirlendi. Ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçiler Mustafa Köprü, Murat Güçlüer ve mühendis Mustafa Özsoy  kurtarılamadı. 

İŞ KAZASI MI İHMAL Mİ

Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 12 işçi ise AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kabininde sağlık ekibinin kontrollerinin ardından tedaviye alındı. Tesiste kimyasal sızıntıya karşı çalışma yapılmaya başlandı.

YARALI KİMLİKLERİ AÇIKLAMASI 

Halil İbrahim Keten, Erdi Baltacı, Satılmış Eryılmaz, Kenan Öncül, Tamer Duran, Alü Küçük, İdris Ateş, Ahmet Tolga Aslan, Ümit Pehlivan, Adem Kocaman, Fatih Akyar ve Cevdet Halil İbrahim Özsoy.

FABRİKADAN AÇIKLAMA

Kazanın meydana geldiği Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş.'den de konuyla ilgili bir yazılı açıklama ise  şöyle denildi: 

"7 Nisan 2017 tarihinde fabrikamız makine birimi sorumlusu ve ekip arkadaşlarının gerçekleştirdikleri rutin bakım çalışması sırasında hepimizi derinden üzen bir iş kazası yaşanmıştır. Olaydan etkilenen 3 çalışanımıza ilk müdahale olay yerinde yapılmış olup, müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişlerdir. Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin olarak yetkili birimlerin incelemeleri devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen kazadan dolayı üzüntümüz sonsuzdur. "

VALİLİK NE DEDİ 

Osmaniye Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada karbon silosunda bakım yapan 3 işçinin karbon monoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybettiği, 12  işçinin ise yine karbon monoksit gazına maruz kaldığından hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

İlgili Haberler