Öğretmenler de İsyan Etti

Öğretmenler de İsyan Etti

Öğretmenlerden protesto yürüyüşüÖğretmenler, meslektaşlarının bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti.

Öğretmenlerden protesto yürüyüşü
Öğretmenler, meslektaşlarının bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti.
Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR
10.01.2013 17:27
 
 
 ESKİŞEHİR'de öğretmenler, meslek lisesi içerisinde bir öğretmenin öğrencisi tarafından bacağından bıçakla yaralanmasını, yürüyüş yaparak protesto etti.
 
Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde önceki gün meydana gelen olayda Sıhhi Tesisat Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki V.T. kendisini dövdüğünü öne sürdüğü 40 yaşındaki öğretmen İlhami Öner'i sol bacağından bıçakla yaraladı. Öğretmen Öner kaldırıldığı hastanede ayakta tedavisi yapılıp taburcu edildi. Adliyeye sevk edilen V.T. ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Sağlık Müdürlüğü önünde bugün öğleden sonra toplanan Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikası üyesi 300 kadar öğretmen, İlhami Öner'in meslek lisesi içerisinde öğrencisi tarafından bıçaklanması olayına tepki gösterdi. 'Eğitim Çalışanlarına Uzanan Eller kırılsın. Şiddete Hayır' yazılı pankart açan öğretmenler çeşitli sloganlar atarak yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Odunpazarı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.
 
Yürüyüş sonunda Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Şükrü Erkoca, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve Eğitim -İş İl Başkanı Ebru Sungar konuşma yaptı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı konuşmasında, "Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde görev yapmakta olan meslek öğretmeni, okul içinde sigara içmemesi konusunda uyardığı öğrencisi tarafından okulda bacağından bıçaklanarak yaralanmıştır. Bu saldırıyı kınıyor ve öğretmenimize geçmiş olsun diyoruz. Yaşanan bu üzücü olay AKP'nin ve onun Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bugüne kadar uyguladığı politikaların sonucudur" dedi.