Minik Zeynep Vahşetinin Ayrıntıları Netleşiyor

Minik Zeynep Vahşetinin Ayrıntıları Netleşiyor

Kırklareli'nde önceki gün kaybolduğu evinden 2 Km uzakta metruk bir evde feci şekilde öldürülmüş halde bulunan 11 yaşındaki Zeynep Esin cinayetinin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Önceki gece Kırklareli'nde yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan 11 yaşında yatılı ortaokul öğrencisi Zeynep Esin'in katlinden büyük dram çıktı. 2 göz odalı küçük ve yoksul bir ailede yaşayan Esin'in okulunda çok başarılı olduğu ancak cezaevi firarisi teyzesinin oğlu Kerem S. tarafından " Yiyecek alma vaadi" ile kandırıldığı ortaya çıktı.

NEDEN ÖLDÜRDÜ

Minik Esin'i kandırıp metruk eve götüren teyzesinin oğlu Kerem S. nin çocuğu dehşet verici bir yöntemle neden öldürdüğü ise henüz açıklanmadı. Medyaya yansıyan haberlere göre yapılan otopsi sonuçlarında katilin tuğla kullanarak çocuğun yüzünde kırılmadık kemik bırakmamasının nedeni ya da ifade tutanaklarının açıklanmaması dikkat çekti. Bölge halkı ise yapılan açıklamaların eksikliğinden yakınıyor. İşte gerek yetkililerden ve gerekse kurban minik Zeynep'in ölümüne ilişkin  Habertürk'te yer alan derlenmiş son bilgiler.

ÇOCUĞUN YOKSULLUĞUNU KULLANMIŞ ‘BAKKALA CİPS ALMAYA GİDELİM’ DİYE KANDIRMIŞ

Amca Sezgin Esin, gözaltına alınan Kerem S.'nin, yeğenini 'Bakkala cips almaya gidelim' diyerek kandırdığını belirterek, "Gözaltına alınan Kerem S.'nin ablasının kızı ile 'Akşam eğlence var, gidelim birlikte' diyerek evden ayrılıyor. Oraya gittiğinde Zeynep'e 'Sana bakkaldan cips alacağım' diyerek kandırıp, metruk binaya götürmüş. Çocuğu kandırarak bu olayı gerçekleştiriyor" dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

HEMŞİRE OLACAKMIŞ

Zeynep'in büyüdüğü zaman hemşire olmak istediğini anlatan amca Sezgin Esin, "Zeynep çok akılı bir kızdı. Dersleri de çok iyiydi. Benimle en son konuştuğunda, 'amca ben hemşire olacağım' dedi. Çok üzgünüz" diye konuştu.

 'İDAM İSTİYORUZ' PANKARTI AÇTILAR

Zeynep Esin'in yakınları ve sevenleri, küçük kızın oturduğu mahalle girişine, 'idam istiyoruz' yazılı pankart astı. Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek idam yasasını çıkarılıp, şüphelinin idam edilmesini istediklerini söyledi.

AİLE ATIK TOPLAYARAK GEÇİNİYOR

Zeynep Esin'in ölümünün ardından dram çıktı. Baba Sezer Esin'in Yayla Mahallesi'nde 2 odalı gecekonduda oturan ailesinin geçimini çöpten kağıt toplayarak sağladığı belirtildi. Mutfağı olmayan 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren ailenin kötü şartlarda yaşadığı görüldü.

KÜÇÜK ZEYNEP’İN KATİL ZANLISI CEZAEVİ FİRARİSİ AMA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR

İHA'nın haberine göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün 11 yaşındaki Zeynep Esin'in kaybolduğunun ailesi tarafından Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği'ne bildirilmesi üzerine arama çalışmalarının başladığı, Cumhuriyet Mahallesi Eski Poloz Yolu Sokak üzerinde metruk binanın önünde Zeynep Esin'e ait cesedin bulunduğu kaydedildi. Küçük kızın en son K.S. (27) isimli şahıs ile beraber görüldüğü bilgisi üzerine yapılan çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alınan zanlı K.S.’nin Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firari durumda olduğu belirlendi.

ÖLÜM NEDENİ KAN DONDURDU

Açıklamada, Zeynep Esin'in otopsi işlemleri sonucunda ilk belirlemelere göre kafa ve yüz travmasına bağlı minimal subaraknoidal beyin kanaması, yüz kemiklerinde ağız boşluğuyla irtibatlı çok parçalı kırık ve kan aspirasyonu sonucu solunum yetmezliğinden öldüğünün belirlendiği ifade edildi. 
Soruşturmanın ivedilikle ve titizlikle yürütüldüğü kaydedilirken tecavüz bulgusu bilgilerinin açıklanmadığı dikkat çekti.

SINIFINDA MATEM VAR

Kırklareli'nde kaybolduktan sonra vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan Zeynep Esin'in mahallesinde ve okulunda yas var. Kaybolmasının ardından Zeynep'in bulunması için büyük çaba sarf eden mahalle sakinleri minik kızın öldüğünü duyunca büyük üzüntü yaşadı. Kırklareli Tevfik Fikret Yatılı Ortaokulu'nda okuyan Zeynep Esin'in arkadaşları okula gitmedi. Yasta olduklarını söyleyen öğrenciler, "Çok üzüldük. Bugün sınavımız olmasına rağmen biz okula gitmedik. Arkadaşımızı çok seviyorduk" dedi.

İlgili Haberler