Mimar Sinan'ın Camisi Nasıl İş Merkezi Olur?

Mimar Sinan'ın Camisi Nasıl İş Merkezi Olur?

Gezi Parkı ile başlayan eylemlerin ardından Başbakan Erdoğan, sık sık camilere ayakkabıyla girilerek inançlara saldırıldığını iddia etmişti. Fakat kendisinden geçtiğimiz yıl alışveriş merkezi yapılmak üzere yıkımına izin verilen Malatya’daki Hal Camii ile ilgili bir açıklama gelmedi. Bu yıkımla ilgili sorular akıllarda tazeliğini korurken, Adnan Menderes döneminde yol çalışması için yıkılan ve 2012’de rekonstrüksiyonuna başlanan Fındıklı’daki Süheylbey Camii’nin son durumu yeni tartışmalara sebep oldu.
 
REKONSTRÜKSİYONDAN GÖRÜNTÜLER KAFA KARIŞTIRDI
 
Mimar Sinan eseri Süheylbey Camii’nin restorasyonu 2012 yılında başlamış, çalışmaların sponsorluğunu Nur Nisa Karabıçak, Emin Yılmaz ve Hasan Altıntaş üstlenmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait internet sayfasında camide ihya çalışmaları sürdüğü belirtilirken, inşaata ait son görüntülerin ortaya çıkmasıyla kafalar iyice karıştı.

 



























CAMİ Mİ İŞ MERKEZİ Mİ?
 
Çalışmaların önüne konulan tabelada yeniden yapılacağı söylenen caminin orijinal görüntüleri yer almasına rağmen ortaya çıkan sonuç çok çok uzakta. Taraf’tan Altan Erhan’ın 26.11.12 tarihli yazısında çalışmanın “modern cami” projesi olduğunu belirtmiş yalnız sosyal medyada ve birçok yayın organında dönen tartışmalar iş merkezi yapılacağı eleştirileri üzerine şekilleniyor. Şimdiden Mimar Sinan'ın camisi nasıl iş merkezi olur soruları sorulmaya başlandı.
 
Her fırsatta tarihe öykünen iktidarın tarihi eserlerin orijinaline uygun olarak yeniden inşa edilmesi konusunda ortaya koyduğu bu icraatla ilgili yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz.