METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A KRİTİK UYARI

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A KRİTİK UYARI

Yapılan açıklamaya göre İstanbul'a yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanmaya dikkat.

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yerini soğuk havaya bıraktı. Her kar yağdığında büyükkriz yaşayan İstanbul ve Ankara gibi kentlerde buzlanmaya dikkat edilmesi yönünde uyarılar yapıldı. İşte ayrıntılar.

Balkanlardan gelen soğuk ve karlı hava, bugün etkisini iyiden iyiye hissettirecek. Önümüzdeki günlerde de yurdun büyük kısmını etkisi altına alacak. 

ÖNCE YAĞMUR GELECEK BUZLANMAYA DİKKAT

Bugün İstanbul için de öğleden sonrası için kar alarmı verildi. Meteorolojiden bu sabah yapılan açıklamaya göre kuvvetli yağmur saat 16.00 civarında İstanbul’un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline dönecek. 
YERDE 20 CM OLABİLECEK

Yağışın saat 20.00’ye kadar İstanbul geneline yayılması yoğun olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor. Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.

hava-durumu.jpg

MARMARA BÖLGESİNDE DURUM 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli yağmur ve sağanak, akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasında ve devamında bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ilk saatlerde güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren ise kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
BİLECİK °C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
BURSA °C, 15°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
EDİRNE °C, 2°C
Çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
ISTANBUL °C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerine doğru Avrupa yakasında yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı