Meral Akşener'den CHP'nin İzmir adayı için kritik açıklama

Meral Akşener'den CHP'nin İzmir adayı için kritik açıklama

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener CHP PM tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılan Tunç Soyer'e eski askeri savcı olan babası yüzünden yöneltilen eleştirilerin ardından suskunluğunu bozarak açıklama yaptı.

CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'le ilgili suskunluğunu bozan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez" dedi. Akşener'in bu açıklaması öczellikle iktidar medyası tarafından yapılan ağır eleştirilere tam bir yanıt niteliğinde oldu.

TUNÇ SOYER'İN ADAYLIĞI İYİ PARTİ CEPHESİNDE DE TARTIŞMA YARATTI

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla Parti Meclisi'ne (PM) gönderilen aday listesindeki bazı isimler CHP tabanında olduğu kadar İYİ Parti cephesinde de tartışma yarattı. O isimlerden en önemlisi ise İzmir büyükşehir için aday gösterilen Tunç Soyer oldu.

AKŞENER'İN ÖFKELENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylığı İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu. İddialara göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Soyer'in adaylığına öfkelendi, bazı İYİ Partili kurmayların ise Akşener'e ittifakı bitirme yönünde teklif götürdü iddialarının AKP medyasının asparagas haberleri olduğu ortaya çıktı

AKŞENER: BABADAN OĞULA SUÇ GEÇMEZ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'le ilgili suskunluğunu bozdu. Akşener, "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez" ifadelerini kullandı.

ADAYLIĞI SONRASI BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

BABASI TÜRKEŞ İÇİN İDAM İSTEDİ

İYİ Parti cephesindeki tepkinin nedeni Tunç Soyer, askeri savcı olan babası Albay Nurettin Soyer 12 Eylül döneminin kudretli isimlerinden olan Albay Soyer, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile birlikte onlarca ülkücü için idam cezası istemişti. Mahkeme tarafından kabul görmeyen iddianame nedeniyle Türkeş'e 5 yıl hapis cezası verilmiş, aynı davada 5 idam ve 9 müebbet, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

TUNÇ SOYER OLAYI

Cumhuriyet'te yer alan Tunç Soyer açıklaması

-Tunç Soyer için; babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vaka. Müsavat Dervişoglu: ne zaman televizyona çıksam Tunç Soyer karşıma çıkıyor.

-Biz ilkeler üzerinden ittifak yaptık. Kendisine hiç 'Kimin oğlu olduğu' üzerinden kendisine eleştiri yöneltmedim.

-12 Eylül mahkemelerini yaşadım.

-Evladın işlediği suçtan babanın; babanın işlediği suçtan oğulun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiştir.

-Soyerin aile geçmişi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluşturacağını. CHP’lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer in adaylığının bir mahsuru yoktur. Şahsen benim karşı duruş, dayatmanın tarafı olmadığımı söylüyorum.

-İşbirliği yapılmış her yerde oy verilmesi için tarafımızdan yönlendirme yapılacak.

İlgili Haberler