Liseli genç kız barışmak isteyen sevgilisi tarafından öldürüldü

Liseli genç kız barışmak isteyen sevgilisi tarafından öldürüldü

İstanbul'da barışma teklifini reddeden eski kız arkadaşı lise öğrencisi Cansu Çaptı'yı...

Bakırköy 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunmasını yapan Mehmet Ali K., suçsuz olduğunu anlattı:
"Evlenecektik. Kendi aramızda yüzük takmıştık. Ailesi de biliyordu. Ben bir ara Cansu Çaptı'yı İbrahim isimli biriyle parkta öpüşürken görmüştüm. Buna rağmen kızmadı. Söz yüzüğünü alıp ayrıldım.


'TÜFEĞİ ORMANDA BULDUM'

Ailemle tartıştığım için Sevgi Ormanı'nda sabahlıyordum. Plakasını görmediğim bir otomobil siyah poşetin içinde bir şey attıp gitti. Poşeti açınca erkek pantolonuna sarılı bir tüfek gördüm. Polise teslim edecektim. Cansu'nun işyeri bu yol güzergahına yakındı. Onu görünce 'Cansu' diyerek tüfeği ona doğrulttum. Amacım korkutmaktı. Aramızda bir metre vardı. Cansu bana döner dönmez tüfek ateş aldı. Cansu'yu öldürmek istemedim."

'TÜFEĞİ ALMAK İÇİN 10 TELEFON ÇALDI'

Cansu'nun ortaokul arkadaşı H.K., polis ifadesinde Mehmet Ali K.'nın Cansu'yu bir süredir mesajla tehdit ettiğini belirterek şunları söylemişti: ''2-3 yıl önce bu çocuk benim kuzenime, elimde fotoğrafın var diyerek şantaj yapmış ve para istemişti. O zaman konuşmuştum kendisiyle. Cansu'yu öldürdüğü pompalı tüfeği almak için 10 tane cep telefonu çalmış."

'36 SENEYİ GÖZE ALIRIM'

Cansu'nun henüz liseye gittiğini, evlenme yaşında olmadığını söyleyen Fatma Çaptı ise "Söz kesmediler. Sanık sürekli kızımı telefonla rahatsız ediyordu. Yolda önüne çıkıyor, işyerime gelip beni de rahatsız ediyordu. Kızımı 'Anneni, teyzeni öldüreceğim' diye tehdit etmiş. Planlı programlı bir şekilde pusuya yatmış kızımı beklemiş ve öldürmüştür. Facebook'tan '36 seneyi göze alırım o...' şeklinde ileti göndermiş." dedi.
Mahkeme heyeti, SSÇ'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


"KATİLLE İLK KEZ YÜZ YÜZE GELDİK"

Fatma Çaptı duruşma çıkışında "Olayın üzerinden 3,5 ay geçti. Kızımın katiliyle ilk kez yüz yüze geldik. Gözlerime bakabildi." dedi. Fatma Çaptı şunları söyledi:
"Bir evladı yetiştiriyorsun, büyütüyorsun. Caninin biri çıkıp geliyor 'Beni terk ettin' diye pompalıyla öldürüyor, yerlere seriyor. Bir anda çocuğunuz elden gidiyor. Zor bir şey, Allah kimsenin başına vermesin. Evladımı kaybettim ben, en ağır cezayı versinler ona." (Kaynak: Hürriyet)

 

İlgili Haberler