Konya'yı Yasa Boğan Aysun Y. İntiharında Yürek Yakan Ayrıntı

Konya'yı Yasa Boğan Aysun Y. İntiharında Yürek Yakan Ayrıntı

Konya'nın en yüksek binasının 42. katına çıkarak tüm ısrarlara rağmen kendisini boşluğa bırakarak feci şekilde can veren 21 Yaşındaki Aysun Y. nin çantasından çıkan not yürek burktu.

Son yıllarda gençler arasında büyük artış kaydedilen intihar olaylarına Konya'da bir yenisi eklendi. Şehrin plaka kodundan yola çıkılarak simgesi olması amacı ile inşa edilen en yüksek katlı binasına çıkan 21 yaşındaki genç kız, 42. kattan aşağıya atlayarak yaşamını yitirdi. 

DAHA 21 YAŞINDA

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Kule Caddesi'ndeki Kule Plaza'da meydana geldi. İddiaya göre, 42 katlı plazanın son katındaki restorana çıkan Aysun.Y. (21) isimli genç kız seyir terasına geçti. Genç kız burada kendisine engel olmak isteyen restoran çalışanlarını eline geçirdiği bir bıçak ile yanına yaklaştırmayarak daha öncede planladığı anlaşılan intihar olayını gerçekleştirmek istedi. Bıçakla kendisine de zarar verdiği öğrenilen Aysun Y. daha sonra çok sayıda kişinin gözleri önünde seyir terasından kendisini boşluğa bıraktı. 

YAKLAŞIK YÜZ METREDEN BETONA ÇAKILDI

Plazanın girişindeki beton zemine düşen Aysun.Y. hayatını kaybetti. Olaya tanık olan yüzlerce kişi ve çevredekiler korkunç olayın yaşandığı kuleye akın etti. Emniyet yetkililerin ve savcının incelemeleri ardından genç kızın cansız bedeni Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

NEDEN İNTİHAR ETTİ ?

Kısa sürede duyulan ve Konya'yı yasa boğan 21 yaşındaki Aysun Y.'nin korkunç intiharı ardından ortaya çıkan ayrıntılar ise yürek burktu. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre emniyet mensupları Aysun'un çantasından kendi el yazısı ile yazılmış acı bir not buldu. 

NOTU AİLESİNE VE BİLİNMEYEN BİRİSİNE YAZDI

Daha 21 yaşında canına kıyma kararı veren Aysun Y.'nin çantasından çıkan veda mektubunda ailesine ve bilinmeyen bir kişiye hitaben " "Size layık bir evlat olamadım. Beni affedin. Ben sana da layık olamadım. Seni çok sevdim. Beni kolyemle birlikte gömün" şeklinde olduğu ileri sürüldü.

BU GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

5 AY ÖNCE BENZER  BİR OLAY 

Aynı plazada 5 ay öncede Azeri Tehran Alimoğ (23), 42. kattan aşağıya atlamış, 37 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Aradan 5 ay geçmeden daha 21 yaşında bir genç kızın korkunç bir şekilde aynı yerde hayatına son vermesi vatandaşlar arasında " Neden önlem alınmıyor ?" "Dünyanın her yerinde yüksek binalar için yapılan intihar önleyici ayrıntılar burada neden uygulanmıyor" sorularına neden olurken, olay yerinde çok sayıda görgü tanığı bu konuda yetkililerin dikkatini çekmesi için yorumlarda bulundular..

İlgili Haberler