KONYA'DA OKULLARA YİNE KAR TATİLİ

KONYA'DA OKULLARA YİNE KAR TATİLİ

Konya Valiliği okulların tatil edildiğine dair bir açıklama yayınladı.

 Aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kenti adeta beyaza bürüyen karın yüksekliği kent merkezinde 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştı. Konya il merkezinde okullar kar yağışı, don ve buzlanma sebebiyle 23 Aralık Cuma günü de tatil edildi.

ZİNCİRSİZ ARAÇLARA İZİN VERİLMEDİ

Kenti, komşu illere bağlayan karayollarında polis, zincirsiz araçların geçişine izin vermezken karayolları ekipleri de riskli bölgelerde kar temizleme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. 

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Kent merkezinde ise belediye ekipleri, dünden itibaren kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Kar yağış ve tipi nedeniyle de yarın saat 11.00'a kadar Konya-İstanbul, İstanbul- Konya arası uçak seferleri iptal edildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre de kar yağışının yarın saat 23.00'e kadar lokal olarak devam edeceği belirtildi.

   BELKİ BU GALERİLERİ GEZMEK İSTERSİNİZ

1111.jpg22-019.jpg3-152.jpg

İŞTE TATİL EDİLEN OKULLAR VE İLÇELER

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler başta olmak üzere Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Bozkır, Derebucak, Karapınar, Kulu, Kadınhanı, Altınekin, Hüyük, Sarayönü ve Akşehir'de okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı