Konya'da beklenen projede flaş gelişme

Konya'da beklenen projede flaş gelişme

Konya'da uzun süredir beklenen Kentsel Dönüşüm sürecinde tüm anlaşmalar sağlandı ve 200 Milyon Liralık projede yıkım aşamasına geçildi

Konya'da Meram belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm sürecinde yıkım aşamasına gelindi.

SONA GELİNDE

Konya'da Meram Belediyesi tarafından kent merkezindeki Şükran Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesinin çalışmaları devam ediyor. İki etaptan oluşan ve ilk etabı yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak proje kapmasında konut, dükkan ve iş yerlerini kapsayan bin 100 bağımsız birimin kamulaştırması tamamlandı.

BAŞKAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek mahallede incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bir yıldır devam eden anlaşma ve yıkım süreçlerinde sona yaklaşıldığını söyledi. Konut ve işyerlerinden oluşan bölgenin ilk etabındaki sahayı boşalttıklarını ve yıkıma başladıklarını anlatan Toru, çalışmaları yaparken tarihi yapıları da koruma altına aldıklarını vurguladı.

ŞEHRE DAMGASINI VURACAK 

"Burası önümüzdeki 100 yıl boyunca konuşulacak bir dönüşüm. Çünkü burada tarih, kültür, kimlik, turizm, yerel ticaretin canlanması var. Bu bölgenin kötü görüntüden kurtarılması, imajı açısından bölgenin en güzel görüntüye kavuşturulması bizler için en önemli görevlerden bir tanesi. Biz bu bölgenin zorluğunu bilerek ve elimizi taşın altına koyarak çalışmalara başladık. Bu bölgede herhangi bir ticari kaygı taşımadan sadece tarihi açıdan, kültür mirası açısından, turizm potansiyeli açısından, yerel ticaretin bu bölgede canlanması açısından şehrin kazanımlarını hedefleyerek değerlendirme yaptık."

2 BİNDEN FAZLA BAĞIMSIZ BÖLÜMÜ KAPSIYOR

Bölgedeki kentsel dönüşümün iki etaptan oluştuğunu ve toplamda 2 binin üzerinde bağımsız birimin bulunduğunu ifade eden Toru, şöyle konuştu: 

"Birinci etapta istimlak ettiğimiz bina sayısı bine yaklaştı. Toplamda 2 binin üzerinde bağımsız bölüm var. Birinci etabın büyüklüğü 100 bin metrekareyi buluyor. Birinci etapta bin 100 civarında bağımız bölüm var. Bunları içinde konutlar, ticari alanlar, dükkanlar iş yerleri yer alıyor. Şu ana kadar 800 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirdik. Yıkım çalışmalarımız da devam ediyor."

200 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

3-4 yıl gibi bir sürede projeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Toru, "Birinci etabın kamulaştırma ve yıkım maliyeti 70 milyon lirayı bulacak. Yapım maliyetleri de işin içine girince 150-200 milyon liralık bir bütçe gerekiyor. Bu sene içerisinde ilk temelimizi atmayı hedefliyoruz. 3-4 yıllık süreçte bu bölgenin yapım işlemlerinin tamamlanmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

kaynak haberler

İlgili Haberler