Kılıçdaroğlu'nden çok önemli HDP açıklaması

Kılıçdaroğlu'nden çok önemli HDP açıklaması

23 gün önce Ankara Güven Parktan başlattığı ' Adalet Yürüyüşüne bu gün coşkulu geçeceği şimdiden belli bir mitingle Maltepe'de son verecek olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Alman Der Spiegel'e önemli bir açıklamada bulundu

.

HDP İLE İŞBİRLİĞİ SÜRECEK Mİ ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile işbirliği sorusuna, "Biz ülkede adalet için mücadele eden herkes ile çalışırız. HDP milletvekilleri de yürüyüşte yer aldı. Ama gelecekte işbirliği için buradan bir kural türetmek doğru değildir" yanıtını verdi.

ÜMLÜ ALMAN SPİGEL'E YANITLAR

HDP ile işbirliğine ilişkin soruya, "Biz ülkede adalet için mücadele eden herkes ile çalışırız. HDP milletvekilleri de yürüyüşte yer aldı. Ama gelecekte işbirliği için buradan bir kural türetmek doğru değildir" yanıtı veren Kılıçdaroğlu, 

UZUN SÜRE SEYİRCİ KALDINIZ SORUSUNA NE DEDİ

"Kamuoyunda demokrasinin yok oluşuna uzun süre seyirci kalındığı eleştirileri yapılıyor" şeklindeki bir soruya ise, "Biz itirazlarımızı parlamentoda sürekli dile getirdik. Ama haklısınız: Kitleleri daha önceden harekete geçirmemiz gerekirdi. 

Yürüyüşle birlikte yeni bir CHP ortaya çıkıyor, artık sesimiz daha gür çıkacak, daha mücadeleci olacağız" diyerek cevap verdi.

İlgili Haberler