Kılıçdaroğlu'ndan önemli 15 Temmuz açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan önemli 15 Temmuz açıklaması

Adalet yürüyüşü ardından milyonların desteği ile muhteşem bir Adalaet Mitingi gerçekleştiren Kılıçdaroğlu örgütünü 15 Temmuz kutlamalarına hazırlıyor. 

 

AKP 15 TEMMUZ DİRENCİNİN SAHİPLENMEYE ÇALIŞIYOR

Erdoğan ve AKP'nin 15 Temmuz'u kendi iktidarları lehine mazlum kampanyasına çevirmeye hazırlandığı haberlerine karşı, Kılıçdaroğlu parti teşkilatlarını uyardı. "Erdoğan üzerinden polemiğe girmeyin, kutlamalara katılın "

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İl başkanları toplantısına başkanlık etti. Kılıçdaroğlu başkanlara," Halkın 15 temmuz etkinliklerine katılın, Erdoğan üzerinden polemiğe girmeyin" talimatı verdi.

ERDOĞAN TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 günlük Adalet Yürüyüşü'nün ardından  İl Başkanları toplantısına başkanlık etti. Kılıçdaroğlu, tüm il başkanlarına 15 Temmuz Erdoğan konusunda talimat verdi. Habertürk'te yer alan bilgiye göre; Kılıçdardoğlu'nun toplantıda yaptığı açıklama şu şekilde:

'10 MADDELİK MANİFESTOYU HER YERDE ANLATIN'

"İllerinize döndüğünüzde başınız dik, gururlu, Türkiye’nin en büyük demokrasi yürüyüşünün kahramanları olarak döneceksiniz. Mitingde açıkladığımız 10 maddelik manifestoyu muhtarlıklara, kanaat önderlerine ve sivil toplum kuruluşlarına bizzat elden dağıtın ve her yerde anlatın."

"Benim defterimde asla ve asla yorulmak yoktur. İl başkanları da “Yoruldum” demeyecek. Adalet ve demokrasi mücadelesi süreci yeni başlamıştır. Artık CHP eski CHP değildir. Bunun farkında olarak mücadeleye devam edeceğiz."

'ERDOĞAN ÜZERİNDEN POLEMİĞE GİRMEYİN'

"Ucuz polemiklerden kaçınacağız. Kesinlikle hiçbir il başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden polemiklere girmeyecek."

"Maltepe’de muhteşem bir miting yaptık. Toplumda her siyasi görüşten, her partiden katılım oldu. Bunda yürüyüş boyunca kullanılan sağduyulu tutum ve dilin etkisi var. Bu dili ve tutumu sürdüreceğiz."

'MİTİNG HEDEFİNE ULAŞTI'

"Bu ülkeye adaleti ve demokrasiyi getirecek tek parti CHP’dir. Maltepe mitingi bu umudu topluma aşıladı. Miting alanına insanlar sığmadı. Miting hedefine ulaşmıştır. Bunu gölgeleyecek davranışlardan kaçının. Onurlu mücadelemizi gölgeleyecek hiçbir eylem ve harekette bulunmayın. Parti içinde kısır tartışmalardan uzak durun."

''Halkın 15 Temmuz’u ile FETÖ terör örgütünün darbe girişimi püskürtülmüştür. 15 Temmuz’la ilgili resmi etkinliklere katılın. 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini ve gazilerini ziyaret edin.

İlgili Haberler