15 Temmuz Şehit Albay eşi Ceylan Ertürk'ten kapak açıklama

15 Temmuz Şehit Albay eşi Ceylan Ertürk'ten kapak açıklama

Çeşitli kesimlerde şehitler arasında yapılan ayrım kamuoyunda büyük tepki görürken, 15 Temmuz gecesinin en kıdemli şehidi Albay Sait Ertürk'ün eşinden konuya ilişkin kapak bir açıklama geldi.

15 Temmuz'da İstanbul'daki darbe girişimini canı pahasına engelleyen Kahraman albay Sait Ertürk'ün eşi Ceylan Ertürk "şehit ayrımı" yapanlara tepki gösterdi. Yeniçağ'ın haberine göre Ceylan Ertürk, eşim bizim gözümüzde 20 yaşında evlatla,astsubayla,binbaşıyla,polisle aydır ifadesini kullandı.

EN KIDEMLİ 15 TEMMUZ ŞEHİDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen "en kıdemli asker" Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün eşi Ceylan Ertürk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "şehit ayrımı" yapanlara tepki gösterdi. Eşinin o gece mücadele eden nice askerlerden biri olduğunu söyleyen Ceylan Ertürk, "Şehadet o gece kısmet oldu. Üç yılını geçirdiği Güneydoğu dağlarında da olabilirdi. 

YALNIZ DEVLETİN VE VATANIN ADAMI OLDU

Ceylan Ertürk'ün açıklaması şöyleydi: "Anlıyorum ki eşim Kurmay Albay Sait Ertürk'ün suçu bu ülkenin vatanperver bir neferi olarak sorumluluk alıp vatan savunması yapmış olması... 15 Temmuz, 5 Ağustos, 10 Mayıs vs... onun için farkeder miydi zannediyorsunuz? Güneydoğu ya da İstanbul... Bayrağın dalgalandığı her yer vatanperver bir askerin sorumluluk alanıdır. O kimsenin adamı olmadı. Yalnız devletin, vatanın adamı oldu.

icerik.jpg

ŞEHADET O GECE KISMET OLDU

O gece mücadele eden nice askerimizden biriydi. Şehadet o gece kısmet oldu. Üç yılını geçirdiği Güneydoğu dağlarında da olabilirdi. Eşim Sait Ertürk bizim gözümüzde, şehit düşen 20 yaşındaki evlatla, astsubayla, binbaşıyla, polisle aynıdır.

İŞTE YAZDIKLARI

 

ekran-alintisi-246.jpg

İlgili Haberler