KIBRIS RUM LİDERİ ÖZÜR DİLEDİ

KIBRIS RUM LİDERİ ÖZÜR DİLEDİ

Kıbrıs Rum kesimi lideri Anastasiadis'in tatile Arap şeyhinin özelliği ile gitmesinin ortaya çıkması Rum ve Yunan siyasetini karıştırdı Rum liderin Özür dilemek rağmen çok zor günler geçirdiği öğrenildi.

Kıbrıs merkezli Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Anastasiadis'in dün Kıbrıs Meclisi Denetleme Komitesi'nin oturumuna gönderdiği yazılı açıklamada, 2018'de sadece ailesiyle gittiği Şeyseller Cumhuriyeti tatilinde Suudi şeyhinin özel jetini ücretsiz kullandığı için özür diledi.

Anastasiadis, tatile giderken Suudi şeyhinin jetini kullanmasının siyasi etiğe aykırı olduğunu kabul ederek, "Uçağı kullanmaktan kaçınabilirdim" ifadesini kullandı. Kıbrıslı lider, uçağı "dostane jest" çerçevesinde kullandığını belirtti.

Öte yandan Anastasiadis, açıklamasında jetini kullandığı Şeyh Mahfuz ile ailesinden 18 kişinin Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı almasıyla ilgili aleyhinde yapılan suçlamaları reddetti. Anastasiadis, bu kişilerin "Kıbrıs Yatırım Programı" vasıtasıyla vatandaşlık aldığını ifade etti.

Haberde, Anastasiadis'in hatasını kabul etmesiyle konunun kapanmayacağını ve bazı milletvekillerinin, Hermes Airports şirketinden Suudi Şeyhinin uçağıyla Seyşeller'e seyahat eden yolcu listesini ve uçuş tarihini meclise sunmasını talep ettiği belirtildi.

Alithia gazetesinin haberine göre ise Kıbrıslı siyasi partiler, Anastasiadis'i, Suudi Şeyhin özel jetini kullanmasıyla ilgili "yarım ağızla özür dilediği" konusunda eleştirdi.

Siyasi partiler, Anastasiadis'in siyasi ve etik açıdan zor durumda kaldığını ve esasen bu durumu ne tam olarak kabul ettiğini ne de tam anlamıyla özür dilediğini savundu.

İlgili Haberler