KAZANIN ARDINDAN BU VİDEO MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ

KAZANIN ARDINDAN BU VİDEO MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ

Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıkarak 3 yolcunun ölümü ve çok sayıda yolcunun yaralanmasına neden olan kazanın ardından "Uçak Neden Pistten Çıktı ?" sorusuna yanıt arayan milyonlarca vatandaş bu videoyu tıkladı.

Pegasus Havayolları'na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçak, Çarşamba günü Sabiha Gökçen Havalimanı'na sert iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Kazada üç kişi hayatını kaybederken, 180 kişi de yaralandı. Kazanın üzerinden 2 gün geçtikten sonra şimdi herkes " bir uçak neden pistten çıkar" sorusunun yanıtını arıyor

BİR UÇAK NEDEN PİSTTEN ÇIKAR ?

Bir çok TV kanalında yayına alınan uzmanların ortak görüşü uçakların pistten çıkma nedenlerinin 3 ihtimali olduğu yönünde. Ocak ayı içerisinde yine bir Boing yağışlı bir havada Sabiha Gökçen'de pistten çıkıp çamura saplanmıştı. Uzmanlar pist dışına çıkışta ilk nedenin fırtına ve yağışlı hava şartlarının olduğu yönünde birleşiyorlar. Ancak sosyal medyada bu konu ile ilgili kısa bir animasyon bile yayınlandı.

UZMANLAR ANİMASYON HAZIRLADI

CHP'DEN UÇAK KAZASI SORULARI

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan uçak kazası Meclis gündemine taşındı. CHP’li Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Sayıştay’ın denetim raporlarında olası hava facialarına karşı çok ciddi uyarıların yer aldığını ifade ederek hükümete, "Sayıştay Başkanlığının 2018 yılı denetim raporundaki tespit ve önerilerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır?" diye sordu.

İlgili Haberler