Kaza Sonrası Pegasus Uçağının İçinden Dehşet görüntüleri

Kaza Sonrası Pegasus Uçağının İçinden Dehşet görüntüleri

Dün akşam saatlerinde İzmir istanbul seferi yapan Pegasus havayollarına ait uçağın pistte duramayarak sonuna düşmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi ölmüştü. Uçağın içerisinde yaşanan kazanın ilk anlarına ait görüntüler kan dondurdu

Dün akşam saatlerinde İzmir istanbul seferi yapan Pegasus havayollarına ait uçağın pistte duramayarak sonuna düşmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi ölmüştü. Ünlü İngiliz yayın kuruluşu BBC kazanın ardından yayınladığı haberde çok çarpıcı sorular sordu. Pilotların üzerindeki baskıdan, pistlerin yorgun oluşu iddialarına ve skandal sayılabilecek bir çok söylentiye de haberinde verdi. İşte BBC'nin Türk Medyasında yer almayan  haber başlıklarına dair sorular ve yanıtlar.

3 ÖLÜ 180 YARALININ 22 Sİ YABANCI

Pegasus Hava yolları'na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçak, Çarşamba günü 17.05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalktı. Uçak saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıktı.

Kazada üç kişi hayatını kaybederken, 180 kişi de yaralandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazazedeler arasında 12 ülkeden 22 yabancı uyruklu yolcu bulunduğunu söyledi.

BAKAN AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, kaza için ''Sert iniş yapan uçak kırıma uğradı" dedi.

Ajansların yayınladığı kule - pilot konuşmalarında kulenin olumsuz hava koşullarından bahsettiği, önceki iki uçağın pisti pas geçtiği, kulenin piste iniş yönünü değiştirmeyi planladığı yer alıyordu.

KAZA ANINDA UÇAĞIN İÇİNDE NELER YAŞANDI

KAZA NEDEN OLDU ?

Peki bu olay neden yaşandı? Bu konuda hem TV yayınlarında hem de sosyal medyada dile getirilen çeşitli iddialar ve spekülasyonlar var. Kazanın nedenlerine ilişkin nihai sonuç soruşturma sonunda yayımlanacak raporla anlaşılacak.

BBC'NİN İLERİ SÜRDÜĞÜ ÇARPICI İDDİALARDAN BAŞLIKLAR

1- Pegasus pilotları üzerinde baskı iddiası
Kazanın ardından bazı yorumlarda Pegasus'un rötarların önüne geçmek ve giderleri azaltmak için pilotlarına pisti pas geçmemeleri yönünde baskı yaptığı öne sürüldü.

2- 'Yorgun pist' açıklaması
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazadan iki gün önce yaptığı 2019 değerlendirme toplantısında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın durumuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

"Sabiha Gökçen'in trafiği giderek artıyor. Ancak Sabiha Gökçen'de bir pistimiz var. Bu pistimiz çok yoruldu. Uçuşların olmadığı saatlerde, hemen hemen her gece piste bakım yapılıyor" diyen Turhan, yeni pistin açılmasının ardından eski pistin de bakıma alınacağını söylemişti.

3- Pistin sonundaki güvenlik alanı tavsiye edilenden küçük mü?
Hava taşımacılığı güvenliğini inceleyen Aviation Safety adlı Twitter hesabı, pistin sonunda Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün minimum şartlarını karşıladığı fakat tavsiye edilen büyüklükten daha kısa olduğuna yönelik bir paylaşımda bulundu.

4- İstanbul Havalimanı nedeniyle iniş yönleri kısıtlandı mı?
Bazı yorumcular da İstanbul Havalimanı'nın açılmasından sonra, o havalimanının trafiğini etkilememek için rüzgar ters de olsa Sabiha Gökçen'e inişlerin deniz tarafından yapıldığı yorumları vardı.

Kaynak BBC

Bu iddiların detaylarını incelemek isterseniz

TIKLAYIN
 

İlgili Haberler