Kayseri'de peş peşe depremler korkuttu

Kayseri'de peş peşe depremler korkuttu

Kayseri'de gün içinde gerçekleşen 7 deprem, yurttaşlarda tedirginlik yarattı. Herkes depremlerin öncü olup olmayacağını konuşuyor.

 

VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin ölçümlerine göre, dün geceden bu yana Kocasinan ilçesine bağlı Molu Mahallesi merkezli 7 deprem meydana geldi.

Bölgede yaşayan yurttaşlarda tedirginlik yaratan depremlerde can ve mal kaybı olmadı.

 Dün gece saat 23.46’da Kocasinan ilçesine bağlı Molu Mahallesi merkezli ilk sarsıntı 2.9 büyüklüğünde gerçekleşti. Gece saat 02.31 ve sabah saat 08.39 arasında meydana gelen 4 sarsıntı ise 1.8 ile 2.2 büyüklükleri arasında değişti. Meydana gelen sarsıntılarda can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

MUHTAR ANLATIYOR

İHA'ya konuşan Mahalle Muhtarı Derviş Araslan, "Depremin ilki gece saat 23.45’te oldu. Eşim sedirde ben ise kanepede yatıyordum. İyi bir sarsıntı oldu ve eşime ’galiba deprem oluyor’ dedim. İkinci sarsıntı ise sahur vakti oldu" dedi. Muhtar Araslan, ikinci sarsıntı sonrasında mahallede herhangi bir can ve mal kaybının yaşanıp yaşanmadığını kontrol ettiğini belirterek, "Çok şükür ki herhangi bir zararımız yok" dedi.

İNTERNETTEN BAKTIK BİZİM MAHALLE

Köy sakinlerinden Yusuf Erhan ise, "Gece 23.45’te olan sarsıntıyı hissettik. Çocuklarım internetten baktılar ve depremin merkez üssü bizim Molu Mahallesi olarak görünüyordu. İkinci sarsıntıda ise sahurda yemek yiyorduk. Biz sadece bu ikisini hissettik. Sabah yine internetten kontrol ettiğimizde 5 defa sarsıntı olduğunu öğrenince şaşırdık" diye konuştu.

İlgili Haberler