Kayseri'de define avcılığı faciası; 1 Ölü 1 Yaralı

Kayseri'de define avcılığı faciası; 1 Ölü 1 Yaralı

Kayseri'de define arayan Sefer Aslan ve Mustafa ülger'in kazısı sırasında patlayan dinamit sonucu 2 defineci göçük altında kaldı.

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde define aradığı iddia edilen Sefer Aslan ile Mustafa Ülger dinamit patlaması sonucu oluşan göçük altında kaldı. Göçükten Sefer Aslan yaralı kurtulurken, arkadaşı Mustafa Ülger olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

VATANDAŞLAR PATLAMA SESİ DUYDU

Taşhan Mahallesi, Danaözü mevkisinde akşam 21.30 sıralarında meydana gelen olayda patlama sesi duyan vatandaşlar, jandarmaya haber verdi.

Sesin yükseldiği yere gelen jandarma ekipleri, iddiaya göre arazide define aradıkları ve dinamit patlattıkları ne sürülen Sefer Aslan ile Mustafa Ülger’in, patlamanın etkisiyle oluşan göçüğün altında kaldığını belirledi. Toprak altından yaralı çıkarılan Sefer Aslan ise hastanede tedavi altına alındı.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Olay yerine itfaiye ve UMKE ekipleri çağrıldı. Göçükten Sefer Aslan yaralı kurtulurken, arkadaşı Mustafa Ülger olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

İlgili Haberler