KARNELER DAĞITILDI. HÜZÜN, ACI VE ÖZLEM DAĞILMADI!

KARNELER DAĞITILDI. HÜZÜN, ACI VE ÖZLEM DAĞILMADI!

Bazılarının kendisi yoktu, bazılarının babası… Bazılarının ise karnesi…

İşte yurdun dört bir yanından karne manzaraları:

Karaman’da karnesi kötü diye telefonunu alan ailesine sinirlenen liseli genç intihar etti...

Karnesindeki notların kötü olması sebebiyle ailesinin cep telefonunu ceza olarak almasına sinirlenen lise 1’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İbrahim E., av tüfeğiyle intihar etti.

İstanbul’da Berkin feryadı…

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında, polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ve dayısı Kenan Düzen, Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde basın açıklaması yaptı. Sami Elvan, “Bugün okullar yine kapanıyor. Tam bir yıl doldu. Berkin bu bir yıl boyunca eve dönmedi, okula gitmedi" diye konuştu. Açıklamadan sonra Gülsüm Elvan, Müdürlük binasının kapısına giderek “Karnesini istiyorum doldursunlar. Doldurun getirin bana" diye seslendi. Anne Elvan ve diğer aile bireyleri beraberinde getirdikleri siyah çelengi binanın girişine bıraktı.

Şanlıurfalı tır şoförlerin çocukları karnelerini babalarına gösteremedi…

IŞİD militanlarının ele geçirdiği Irak’ın Musul kentinde rehin aldığı 32 şoför arasında bulunan Şanlıurfalı şoförler; Hanifi Aktan, Halil Aktan, İbrahim Uslu, Vehbi Demir, Ahmet Felhan ve Ceyvan İsmailoğlu'nun yakınları gelişmeleri televizyon başında takip ediyor. Kaçırılan şoförlerden birbiriyle akraba olan Vehbi Demir ve Ahmet Felhan'ın yakınları köy odasında bir araya gelerek, her 2 şoförden haber almayı umut ediyor. 4 çocuk babası Vehbi Demir’in ilkokul 3. sınıfına giden Ali Demir ile 7. sınıf öğrencisi Yasin Demir, Yeniköy İlkokulu'nda karnelerini buruk bir sevinç içerisinde aldı. Derslerinde oldukça başarılı olan çocuklar, Irak’ta rehin tutulan babalarına bir an önce kavuşmak için yakınlarıyla birlikte dua ediyor. Babalarının yolunu gözleyen Yasin Demir, "Babam Irak’a gitmeden önce bize söz vermişti. Karne gününde bize bisiklet alıp beraber top oynayacaktık" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Soma, Kırkağaçta ve Kınık’ta hüzün vardı…

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarından Cumhuriyet İlkoukulu öğrencileri 8 yaşındaki Rüveyda Çoban, ağabeyi 11 yaşındaki Talha Çoban, Mehmet Akif Ersoy Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Enis İlçi ve 5'inci sınıf öğrencisi kardeşi Sinem İlçi karnelerini alır almaz Soma Mezarlığı'ndaki maden şehitliğinde yatan babalarına koştu.

Kırkağaç İlçesi'nde, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden Murat Gümüş'ün iki kızı, karnelerini Kaymakam Ali Sırmalı'nın elinden aldı. Bu yıl buruk karne sevinci yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Nadide Gümüş (8) ve ablası Şule Gümüş (15), görenlerin yüreğini burktu.

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin büyük bölümünün yaşadığı İzmir'in Kınık İlçesi'nde, Köseler Mahallesi'nde eğitim- öğretim yılı karne töreniyle sona erdi. Birleştirilmiş sınıfta eğitim gören 23 öğrenciden 2'si'nin ölen madenci çocuğu olduğu Köseler İlkokulu'nda, karne sevinci buruk yaşandı.

Kars’ta sapık kurbanı Mert'in karnesi sırasına bırakıldı…

Kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın okulunda buruk karne sevinci yaşandı. Sınıf arkadaşları Mert'in karnesini balon ve şekerlerle birlikte sırasına bıraktı.6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren Mert Aydın bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde ölü bulundu. Ölümün üzerinden yaklaşık 2.5 ay geçen Mert'in, Ziya Gökalp İlkokulu 3/C sınıfında arkadaşları karne heyecanını buruk yaşadı.

Kayserili lösemi hastası Zeynep karne sevincini evinde yaşadı…

Kayseri’de 282 bin öğrenci karnelerini alarak, yaz tatiline girdi. Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da hastalığı nedeniyle diğer yaşıtları gibi okulunda karnesini alamayan lösemi hastası 7 yaşındaki Zeynep Koşak’ı evinde ziyaret ederek, karnesini ve hediyelerini verdi. 

Ordu’da kazada ölen liseli Şeyma'nın karnesini kuzeni aldı…

Fatsa İlçesi’nde yolun karşısına geçerken kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitiren lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Şeyma Beşik'in karnesini, aynı yaştaki kuzeni Zeki Beşik aldı. Derslerinde son derece başarılı olan Şeyma'nın takdir belgesi de karneyle birlikte verildi.

Adana’da karne korkusu ile evden kaçan kız sokakta bulundu…

Karnesinde zayıf not olduğu için ailesinin tepkisinden korkan 15 yaşındaki F.T., evden kaçtı. Polis ekiplerince elinde çanta ile dolaşırken bulunan kız öğrenci, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sivas'ta 125 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı…

Sivas'ta 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle kent merkezindeki Cebeci İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar katıldı. Burada ana sınıfı öğrencilerinin karnelerini dağıtan Vali Vekili Ömer Kalaylı, minik öğrencilere yaz boyu dinlenmelerini tavsiye etti. Otomobil çarpması sonucu sağ bacağı kırılan 6 yaşındaki Hilal Sarıkaya karnesini alçılı bacağıyla aldı. Vali Yardımcısı Kalaylı daha sonra okulun 1-A sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıtarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Sivaslı Doğukan karne telaşıyla eşekten düşüp kolunu kırdı…

SİVAS'ta 10 yaşındaki Doğukan Yılmaz aldığı karneyi annesine bir an önce göstermek için eşekle eve giderken düşüp kolunu kırdı.

Osmaniye Valisi'nden şaşırtan açıklama…

Osmaniye Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Mehmet Oduncu ise velilere ilginç bir tavsiyede bulunarak şöyle konuştu: "Çocukların başarısını sadece notla, sınav sonuçlarıyla ölçmeyiniz. Onları hayata iyi hazırlayalım. Bu yaz döneminde çocuklarınızı esnafın yanına verin, çıraklık yapsınlar, sosyal hayatı öğrensinler, esnaflığı bilsinler, insanlarla münasebeti öğrensinler. Biz çocuklarımıza iyilik yaptığımızı zannediyoruz, 'Ben çocuğumu ezdirmeyeceğim' diyerek. Esnafın yanında çalışan çırak ezilen çocuk mu oluyor o zaman. Çocuklarınızı hayata hazırlamak demek, hayatın içerisinde sorumluluk almayı öğretmek demektir. Bunu okulumuzda, evimizde söylemezsek, bunu kim hatırlatacak bu yanlışa kim dur diyecek. Hep beraber bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız."

Denizli’de pompalı dehşet…

Çameli Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü H.E. hakkında, eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle düzenlenen eğlencede, öğrencilerin gözü önünde pompalı tüfekle havaya ateş açtığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Konya’da kavga…

Konya'daki bir ilkokulda karne töreni sonrası kız arkadaşlarına el şakaları yapan öğrenciye tokat attığı iddia edilen öğrenci velisi 38 yaşındaki Sadık Çömlek, öğrencinin yakınları tarafından dövülerek hastanelik edildi.

Zonguldaklı down sendromlu Melek Su'nun karne heyecanı…

Zonguldak'ta karnelerini alarak tatile çıkan öğrenciler, büyük sevinç yaşadı. Okuluna karne almaya gidemeyen down sendromlu 7 yaşındaki Melek Su Cenk’e, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve öğretmeni Ulviye Karaoğlu sürpriz yaparak karnesini evinde verdi.

AİLE ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan 68 çocuk, kendileri için özel düzenlenen programda karne sevinci yaşadı…

Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün’ün himayesinde Polisevi’nde düzenlenen karne törenine, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, vali yardımcıları ve kaymakamların eşleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve öğretmenler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı