KARABÜK'TE BÖLÜNMÜŞ YOL SKANDALI

KARABÜK'TE BÖLÜNMÜŞ YOL SKANDALI

Belediye Başkanı; bölünmüş yol,sel,çöktü,"Normal bir sel taşkınında yeterli menfez olmadığı için yol yarıldı gitti. Ne kadar su olursa olsun yeterli menfez olmadığı için yol kaydı.

KARABÜK Valisi Orhan Alimoğlu, Bulak Deresi'ndeki taşkın sonucu 30 metrelik bölümü çöken Karabük-Kastamonu karayolunun, 2-3 gün içinde servis yolu yapılarak ulaşıma açılacağını söyledi.

BU YOLLARA MİLYARLAR DÖKÜLDÜ

Milyarlar harcanarak yapılan bölünmüş yollar birer birer çöküyor. Daha çok Karadeniz'de karşılaşılan çöküntüler yurt geneline yayılmaya başladı. projeleri aceleye getirildi iddialarının yanısıra yüklenici hataları iddialarıda ileri sürülüyor.

AFET DEMEK MÜMKÜN MÜ

Vali Orhan Alimoğlu, sağanak yağmur ile birlikte su seviyesi yükselen Bulak Deresi'nde oluşan taşkının etkisiyle çökme meydana gelen Karabük-Kastamonu yolunun Bostanbükü mevkisinde inceleme yaptı. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Alimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun Bostanbükü mevkisinin tamamen tahrip olduğunu söyledi. İlgili kurumların bölgede çalışmaları sürdürdüğünü belirten Vali Alimoğlu, şöyle konuştu:

YENİDEN MİLYARLAR HARCANARAK SERVİS YOLU YAPILACAK

"Karayolumuz önemli. 2-3 gün içerisinde yandan servis yolu yapılarak yol kullanılır hale getirilecek. Yıkılan bölümün de azami 2.5 ay içinde yeniden yapılıp hizmete açılmasına çalışılacaktır. Yolun çökmesiyle ilgili de kurumlar konuyu araştıracaktır. Varsa bir kusur gereken yapılır. Köprü inşaatı nedeniyle yapılan bentin yıkılmasından kaynaklanması da mümkün. Ancak elimizde herhangi bir rapor henüz bulunmuyor. İlgili kurumların incelemesi sonunda kimin taksiratı varsa belli olur ve gereken yapılır."

YETERLİ MENFEZ YAPILMADAN YOL İNŞAA EDİLMİŞ

Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili ise deredeki taşkına köprü inşaatı nedeniyle yapılan bentin neden olmadığını savunarak, "Normal bir sel taşkınında yeterli menfez olmadığı için yol yarıldı gitti. Ne kadar su olursa olsun yeterli menfez olmadığı için yol kaydı. Zaten Karayolları yapmış olduğu işteki hatasını gördü. Yolun yapım ve imalatında bir hata, bir eksiklik var" dedi.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı