'Kanser olabilirsin' denildi, karnından kavanoz dolusu gazlı bez çıktı

'Kanser olabilirsin' denildi, karnından kavanoz dolusu gazlı bez çıktı

Çektiği ağrılar sebebiyle kist olduğu sanılarak ameliyata alınan Sibel Kol'un karnından, 3 yıl önce sezaryen ile yaptığı doğumda unutulan bir kavanoz gazlı bez çıktı

Ankara’da yaşayan Sibel Kol, yaklaşık 3 yıl önce ikinci çocuğunun doğumunu yapmak üzere özel bir hastaneye yattı. Sezaryen yöntemiyle Aysima adı verilen bir kız çocuğu dünyaya getren Sibel Kol, yaşadığı acılar nedeniyle gittiği doktordan ağrıların normal olduğunu cevabını aldı. Rahatsızlıktan kurtulmak için çare arayan Sibel Kol’un ağrısına teşhis konulamadı. Yaklaşık 3 yıl boyunca ağrıları daha da artan ve durumu kötüleşen Sibel Kol, başka bir hastaneye gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Çekilen MR sonucu kist olduğu belirtilen kadının hemen ameliyat olmasına karar verildi. Yapılan operasyonda ise Sibel Kol’un karnından doğum sırasında unutulduğu iddia edilen bir kavanoz dolusu gazlı bez çıktı.


'ÇOCUĞUMU 2 GÜN SONRA GÖREBİLDİM'
Yaşadığı süreci anlatan Anne Sibel Kol, "8 ay boyunca kontrollere düzenli şekilde gittim. Hiçbir sıkıntı yoktu. 34 haftalıkken çocukta bazı sıkıntılar oluştu. Bu yüzden özel bir hastaneye geçtim. Orada çocuğumun çok iri olduğunu ve bu sebeple sezaryen ile doğum yapabileceğimi söylediler. Doktor ameliyat esnasında çok ilgiliydi ancaj bir o kadarda dalga geçiyordu benimle. Bir süre sonra kendimce bir panik hissettim. İğne yaptılar ve uyudum. Doğumdan sonra çocuğumu yukarı çıkardılar. Çocuğumu 2 gün sonra görebildim" dedi.


'PSİKOLOJİM BOZULDU'
Doğumdan sonra ağrılarının geçmediğini anlatan Sibel Kol, "Sürekli rahatsızlanıyordum. Daha sonrasında hiç düzelemedim. İlk bir hafta çocuğumu kucağıma alamadım. 1 hafta sonra tekrar aynı doktora gittim. Bana 'Bunlar olağan şeyler. Kilolu bir bebek doğumu yaptın. Kesin çok büyük. Ağrıların olacak. Yağlanman çok fazla, onun için bunları yaşayacaksın" dedi. Ben daha sonra o hastaneye bir daha gitmek istemedim. Başka hastanelere gittim. Şu anda antidepresan ilacı kullanıyorum. Çocuğumu hala kucağıma alamıyorum" ifadelerini kullandı.

'KANSER OLABİLİRSİN' DENDİ
Eşiyle aralarında çok ciddi problemler yaşadığını belirten Sibel Kol sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun beni görmesini ve bana dokunmasını istemiyordum. Göbeğim hiç gitmedi. Dar şeyler giyemiyordum ve boşluklarım hep ağrıyordu. Çevremdekiler hep bana 'Üşütüyorsun, o yüzden oluyor ve kilolusun' diyorlardı. Hastanelere 3 yıl boyunca gitmedim değil, gittim ama sonuç bulamadım. Son gittiğim hastanede doktorum bana 'Kanser olabilirsin' dedi."


'ÇOCUKLARIMLA VEDALAŞARAK AMELİYATA GİRDİM'
Yaşananlar karşısında doktorlara güveninin kalmadığını söyleyen Sibel Kol, "Çocuklarımla vedalaşarak ameliyata girdim. Daha sonra farklı bir şeyin olduğunu öğrenince daha büyük yıkım yaşadım. Şu an çok kötüyüm. Kime güveneceğim ben? Doktorlara güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Vücudumdan 2 tane kocaman gazlı bez çıktı. Vücudumu komple iltihap sarmış, yaralarım iyileşmiyor. Ameliyatı gerçekleştiren doktorum bana sezaryen da bu bezlerin kaldığını söyledi. Zaten başka ameliyat geçirmedim. Hayatımda 2 kez ameliyat oldum. Birincisi sezaryeni bir de bu son gerçekleşen ameliyat" diye konuştu.


'GÖRÜNCE İNANAMADIM' 
Eşinin sağlığına kavuşması için farklı hastanelere de gittiklerini söyleyen Erhan Kol, "En son gittiğimiz hastanede eşimin karın bölgesinde vücuttan bağımsız 2 tane kist tespit edildi. Doktor 'Ameliyat etmeden bunun ne olduğunu göremem' dedi. Biz de ameliyat olmayı kabul ettik. Ameliyattan önce bir hemşire 'Acaba bunlar sizin sezaryen olduğunuz ameliyatta unutulan bir şey olabilir mi?' dediğinde kafamızda kocaman bir soru işareti oluştu. Böyle bir şey olmasına ihtimal vermiyorduk. Bir tane unutulsa tamam da, 2 ayrı bölgede 2 tane kist var. Doktor farklı şeylerden de bahsetti. 'Belki bu kanser içerikli bir kist olabilir' dedi. O anda tekrar bir yıkım yaşadık. Eşimin ameliyatından sonra doktorun yanına gittim. 'Hocam bunlar nedir?' diye sordum. Hocada bana fotoğrafları gösterdi ve 'Bunlar sezaryende unutulan sargı bezleri' dedi. Önce inanmadım ama fotoğrafları görünce inandım" ifadelerini kullandı.

'NE KADAR BİR BEDEL DÜŞÜNÜYORSUNUZ?'
 Avukatıyla beraber eşinin sezaryen olduğu hastane yönetimiyle görüşmeye gittiklerini ifade eden baba Erhan Kol, "Hasta hakları bölümüyle görüştük, onlar bizimle pek ilgilenmedi. Daha sonra bizimle iletişime geçtiler. Gittim durumu anlattım. Orada eşimi suçlar tavırlar vardı. 'Madem öyle bir şey var 3 yıldır neredeydiniz?' tarzında bir tavırdı. Biz başka hastanelere de gittik. Ancak bunlar 2 tane kocaman sargı bezinin unutulması gerçeğini kapatamaz. Eşimin çektiği acıları kapatamaz. Daha sonra hastanenin avukatı bize 'Bizden beklentiniz ne?' diye sordu. Biz de kendilerine 'Hem maddi hem manevi zararlarımız var. Eşimin ruhsal durumu bozuldu ve tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu sebeple beklentilerimiz var' ded,m. Avukat bize 'Ne kadar bir bedel düşünüyorsunuz?' gibi bir soru sordu. Ben de 'Eşime bir değer biçemem' diye cevap verdim. O tekrar döndü ve bana 'Siz yine de bir rakam söyleyin' dedi. Ben de o zaman '750 bin manevi ve 5 bin de maddi zararım var, bunları karşılayın' dedim. 'Hastane yönetimi ile bunu görüşeceğiz. Size daha sonra haber vereceğiz' dediler. Aradan yaklaşık olarak 5 gün geçtikten sonra avukatım aracılığıyla bize geri dönüş sağladılar. 'Biz bu tamponların bizim sezaryen ameliyatımızda unutulduğuna inanmıyoruz. İstediğiniz kanuni soruşturmayı başlatabilirsiniz' dediler."

Kol ailesi, hukuki işlemleri en yakında zamanda başlatacaklarını söyledi.

 

İlgili Haberler