İZMİR PATLAMASINDA FACİAYI BU KAHRAMAN POLİS ÖNLEDİ

İZMİR PATLAMASINDA FACİAYI BU KAHRAMAN POLİS ÖNLEDİ

Patlamanın ardından çatışma çıktı. 2 terörist öldürüldü. 1 terörist aranıyor

İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bir araçta patlama meydana geldi. Olay yerinde yanan bir aracın bulunduğu belirtildi. En az 3 yaralı olduğu bildirildi. Patlamanın ardından çatışma çıktı. 2 terörist öldürüldü. 1 terörist aranıyor. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

İzmir Adliyesi'ne teröristlerin akşam saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda polis memuru Fethi Sekin ile henüz kimliği öğrenilemeyen bir mübaşir şehit oldu.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Teröristlerden 2’si olay yerinde ölü ele geçerken, kaçan teröristlerle polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti.

Saldırıda yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı. Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı.

TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDE BOMBA ARANDI

Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.


1 POLİS, 1 MÜBAŞİR ŞEHİT

İzmir Adliyesi'ne teröristlerin akşam saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda polis memuru Fethi Sekin ile henüz kimliği öğrenilemeyen bir mübaşir şehit oldu.

11 KİŞİ YARALI

Saldırıda yaralanarak çevredeki hastanelere kaldırılan 11 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtilirken bazı yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Saldırıyı yapan 3 teröristten 2'si olay yerindeki çatışmada ölü ele geçirilirken, 1 terörist kaçtı. Teröristlere ait 1 Kalaşnikof, RPG7 roketatar ve 8 el bombası ele geçti. Çiğli yönüne kaçtığı belirlenen siyah montlu ve beyaz bereli, 1.70 boylarındaki teröristin yakalanması için bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı.

050120171800397285253_3.jpgPOLİS MEMURUNA ÇARPMIŞ

zmir'de görgü tanığının ifadesine göre; "Terörist LPG 'li bombalı araçla yaya yürüyen polis memuruna çarpıyor. Adliye önündeki polis kontrol noktasına geldiğinde araçtan iniyor ve elindeki düzenekle bomba yüklü aracı patlatıyor."

FLAŞ:İzmir Bölge Müdürü Gökay Gök, yeterli kan stoklarının bulunduğu söyledi.

 

DHA muhabiri Yıldırım, şunları söyledi:

Bu saatlerin adliyenin dağılım saatine yakın bir saat. Özellikle bu saatin seçildiği söylenebilir. İş hanları ve iş merkezleriyle gün içinde insanların sık sık geçtiği bir yer burası. Otomobili söndürmeye çalışıyorlar, uzun namlulu silahlı ve çelik yelek giymiş polisler de yine burada önlemlerini alıyorlar. Şu an emniyet yetkililerinden bilgi aldım, bir teröristin yerde canlı şekilde yattığını görüyorum. Üzerinde ikinci bir bomba olabileceği ihtimaline karşı da araştırılıyor.

MANAS BULVARI TRAFİĞE KAPATILDI... BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.  
İzmir' de bombalı araçla saldırının ardından iki teröristle polisin çatışmaya girdiği teröristlerden birinin öldürüldüğü, diğeriyle çatışmanın sürdüğü bildirildi

DHA MUHABİRİNİN ANLATTIKLARI

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı