İŞTE AKP'YE OY VERMEYEN % 51.5 VATANDAŞIN KUŞKUSU

İŞTE AKP'YE OY VERMEYEN % 51.5 VATANDAŞIN KUŞKUSU

7 Haziran'dan sonra kamuoyunda "seçimlerde hile yapılacak" iddialarını ciddiye alan ve 1 Kasım'da AKP dışındaki partilere oy veren muhalefet cephesi vatandaşlar başta CHP, HDP ve MHP olmak üzere kaybeden siyasetçilere çok kızgın.

İLK ANLARDA BİZE GELEN VERİLER ÇOK FARKLI AÇIKLAMALARI

CHP ve HDP'nin, oy oranlarını A:A dan alarak yayınlayan bir çok Televizyon kanalına inanmayın diyerek ardından seçim sonuçlarını kabul eden muhalefete AKP'ye oy vermediği ortaya çıkan % 51i5 vatandaşdan büyük bir tepki var.

7 HAZİRAN 1 KASIM ARASI 81 İLDE SEÇMEN SAYISI FARKI İÇİN TIKLAYINIZ

Sosyal medyada yolsuzluk ve seçim hilesi iddialarını hiç araştırmadan kabul eden CHP ve HDP liderlerine eleştiri mesajları yapıyor. Seçim sonuçlarının açıklanma sırasında YSK'nın sonuç izleme ekranını kapatması, sonuçlarda seçmen sayısının olağan üstü artması konularının aydınlatılması isteniyor. Konuya ilişkin henüz hiç bir siyasi partiden açıklama gelmedi.

SANDIK BAŞINDA SABAHLAYANLARDAN BÜYÜK ÖFKE

Sandık başında gece yarılarına kadar nöbette bekleyenler bu kadar usulsüzlük iddiası ortada dolaşırkan muhalefet partilerinin bunları araştırmadan, sonuçları olduğu gibi kabul etmesine tepki gösterdiler. İşte o iddialardan bazıları.

1 OY BİLE OLSA HİLE İDDİALARI

"Muhalefet partileri 1 oy için bile olsa,  bu yolsuzluk iddialarını araştırmalı" dediler ve kendi tutanaklarını sosyal medyada yayınlamaya başladılar. Tutanaklardaki birçok tutarsızlık göze çarpıyor. Bazı tutanaklarda AKP'nin oy hanesine toplam seçmenden bile daha fazla oy yazıldığı görülüyor.

OY KULLANDIĞINIZ SANDIKTAN HANGİ PARTİ ÇIKTI TIKLAYINIZ

 

[Haber görseli]

 

Bazı tutanaklarda ise CHP'nin kalesi sayılan illerde bile hanesine sıfır oy yazıldığı görülüyor. Bu illerden biri İzmir. İzmir Karabağlar'da CHP'nin aldığı oy sayısı sıfır görünüyor.

1 KASIM GECESİ NE OLDU (TIKLAYINIZ)

[Haber görseli]

 

YSK SKANDALINDAKİ SIR (TIKLAYINIZ)

1 Kasım seçimlerinde oy sayımı sürerken, YSK'nın seçim takip sistemini kapatmasıyla ilgili çok ciddi bir iddia ortaya atıldı. Twitter üzerinden İstanbul'un bazı ilçelerindeki seçmen sayısı ile ilgili rakamlar paylaşan bir kullanıcı, sayının normalin üzerinde arttığını vurgulamasının ardından YSK'nın seçim takip sistemini kapattığı iddia edildi.

[Haber görseli]

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı