İŞTE 1 KASIM'IN TÜM AYRINTILARI

İŞTE 1 KASIM'IN TÜM AYRINTILARI

1 Kasım sandık sonuçları YSK tarafından hala sayılıyor olsa da Cihan ve AA 'nın açıkladığı sonuçlar birbirine çok yakın bir noktada buluşmuş durumda. Buna göre 4 partili meclis devam ediyor. Ancak bir farkla

1Kasım seçimleri sadece Türkiye'de değil tüm dünyada inanılmaz sonuçlarla geldi. İlk sonuçların saat 18 de gelmeye başlamasının ardından beklenmedik bir şekilde rakamların AKP'nin lehine çıkması ve ilerleyen saatlerde tek başına iktidar çıkması herkesi şok etti.

TELEVİZYONLARA BÜYÜK TEPKİ

Televizyonlarda ajanslara dayalı sonuçlara göre MHP'nin ve HDP'nin baraj altında görünmesi büyük bir paniğe neden oldu. Yarım saat sonra ise her iki partininde küçük bir farkla baraj üstüne çıktığı anlaşıldı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken YSK seçim sonuçlarını paylaştığı ekranı izlenmeye kapattı. Büyük bir kuşkuya neden olan YSK'nın bu davranışı sosyal medyada bazı hesapların kuşkulu rakamlar yayınlaması üzerine büyük bir tepkiye neden oldu.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA 5 AYDA SEÇMEN PATLAMASI İDDİALARI

İddilar AKP'nin 7 Haziranda kaybettiği bölgelerde seçmen sayısının artışı üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Bu AKP'nin aldığı oylar üzerinde kuşkuların oluışmasına neden oldu.

CHP VE HDP'NİN AÇIKLAMASI

İlk anlardan CHP ve HDP'den bu konuda direnen açıklamalar geldiyse de, önce HDP'nin ardından Kılıçdaroğlu'nun yaptığıyenilgi açıklamaları ile tepkiler düştü. İşte saat saat tüm bu gelişmelerle 1 Kasım Seçimi. 

İŞTE SON RAKAMLAR 21:44

16 siyasi partinin katıldığı seçimde, ülke genelinde kayıtlı 54 milyon 49 bin 851 seçmenden büyük bölümü sandık başına gitti. Sandıkların açılıp oy tasnifi ilerledikçe Ak Parti, rakipleriyle arayı açtı ve büyük oy patlaması yaptı. Sonuçlara ilişkin kamuoyu yorumları ise oldukça ilginç İlk değerlendirmeler, AKP'ye 7 Haziran'da uyarı mesajı veren seçmeni, 1 Kasım'da maceraya girmek yerine AKP'ye yeni bir şans vermeyi tercih etti görüşleri öne çıkıyor. İşte ayrıntılar
 
SANDIKLARIN % 80'İ AÇILDI
 
Saat 20.00'ye kadar sandıkların yüzde 80'i açılırken, 7 Haziran'da yüzde 40.87 olan oy oranı yüzde 48'lere ulaştıran AK Parti 300'ün üzerinde milletvekilliğini garantiledi.
 
TEK BAŞINA İKTİDARI YAKALADI
 
Bir önceki seçimde 258 milletvekili çıkaran AK Parti, 300'ün üzerinde milletvekiliyle tek başına iktidar olma hedefine ulaştı. CHP bir önceki seçimdeki yüzde 24.95'lik oy oranını geçti, MHP'nin yüzde 16.29 olan oy oranı 4 puan, HDP'nin yüzde 13.12 olan oy oranı düşerek baraj sınırında seyretti. Bu seçimde AK Parti oylarını artırıp CHP muhafaza ederken, MHP ve HDP'nin oyları eridi. 
 
HDP BARAJ ENDİŞESİ YAŞADI
 
MHP bir önceki seçime göre yaklaşık 4 puanlık kayıpla barajı geçerken, HDP ise yüzde 10'luk baraj endişesi yaşadı.
 
Seçimde oy tasnifi devam ediyor.

İŞTE SON TABLO

011120152040353285057_3.jpg

 

HDP DÜŞÜYOR MHP TOPARLIYOR 18:37

 Sandıklar ilk açıldığı anda baraj sorunu yaşayan MHP taoparlamaya başladı. Öyle görünüyor ki, sandıklar açıldıkça HDP'nin 7 haziran'da aldığı oylar AKP'ye geri dönmeye başladı. Açılan sandıklarda MHP şu sıralarda yüzde 12,01 oy oranında görünüyor.

MHP TOPARLANIYOR HDP BARAJ ÇITASINA DOĞRU DÜŞÜYOR

MHP'nin yüzde 13 sınırını aşamaması durumunda AKP'nin tek başına iktidar olması bekleniyor. Öte yandan sandıklar açıldıkça HDP'nin baraj sorunu yaşadığı görülüyor. HDP'nin oyu şu sıralarda yüzde 11,44. Bu sonuçlara göre AKP'nin 5 aylık güneydoğuda izlediği politika işine yaramış gibi görünüyor. CHP'de ise sessizlik sürüyor. Sadece kısa bir uyarı açıklaması yapıldı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA AKP OYLARI ARTTI 18;26

1 Kasım seçimlerinde AKP'nin 5 ay ara ile Doğu ve Güneydoğu oylarında müthiş bir artış gözleniyor. Şu ana kadar gerçekleşen rakamlar bu şekilde sonuçlanırsa sadece MHP değil HDP'de baraj sorunu yaşayabilir. CNN'de konuşan bazı yorumcular sonuçlar bu şekilde biterse mecliste 2 parti kalabilir açıklaması yaptılar. CHP  açıklanan sonuçları AA'nın algı projesi olduğunu sosyal medyada ısrarla sürdürürken MHP ve HDP sessizliğini koruyor.

İŞTE IĞDIR ÖRNEĞİ

Yarısı açılan sandıklardaki sonuçlara göre, 7 Haziran'daki seçimlerde yüzde 11,73 oy olan AKP, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 33,55 bandında ilerliyor.

7 HAZİRAN IĞDIR SEÇİM SONUÇLARI

HDP: Yüzde 55,92
AKP: Yüzde 11,73
MHP: Yüzde 26,68

1 KASIM IĞDIR SEÇİM SONUÇLARINDA SON DURUM

HDP: Yüzde 48,26
AKP: Yüzde 33,55
MHP: Yüzde 14,53

 

Sonuçlar hızlı bir şekilde gelmeye başladı. CHP sözcüleri sosyal medya üzerinden gelen sonuçlara itibar edilmemesi gerektiğini ileri sürüyor.

CHP; AÇIKLAMALARA İNANMAYIN

CHP'li sayfalardan yapılan açıklamalarda Anadolu Ajansının önceden belirlendiği gibi büyük bir suç işlediğini ve AKP lehine algı yaratma peşinde olduğu duyuruluyor. Öte yandan ilk sonuçlar, sosyal medya kullanıcıları üzerinde büyük bir şok yarattı.

İŞTE TÜRKİYE GENELİ SON DURUM

3-128.jpg

4-089.jpg

BÜYÜK İHTİMAL AKP TEK BAŞINA

Bazı AKP'li hesapların bile gelen ilk sonuçlara inanamadığı gözlendi. Öte yandan CNN Türk'te yapılan yorumlarda AKP'nin tek başına iktidarının çok büyük bir ihtimal ile gerçeklendiği konuşuluyor. Kaynak Cumhuriyet

CNN TÜRK SONUÇLARI

1-173.jpg

17:37

İlk gelen sonuçlar doğu illerinden ve Fuat Avni'nin 2 gün önce açıkladığı gibi. AKP % 55 ve MHP Baraj sorunu yaşıyor. Bu sonuçların bu şekilde devam etmesi halinde AKP tek başına iktidar seçeneğini yakalamış görünüyor. Ancak Fuat avni 2 gün önce yaptığı açıklamada İlk sonuçlar ile % 55 algısı yaratılacağını iddia etmişti,

17;21

Türkiye'nin gözü kulağı açıklanması beklenen seçim sonuçlarında. Cumhuriyet'in edindiği ilk bilgilere göre, 7 Haziran'daki seçimde 16,29 oy alan MHP, 1 Kasım seçimlerinde baraj sorunu yaşıyor. Ancak ilk sonuçların doğu ağırlıklı geldiğini bu durumun kısa sürede değişebileceği gelen ayrıntılar arasında.

 

17;03

İlk sonuçlara Sahiller, Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu denkleminde pek değişiklik olmayabilir.
İlk sonuçlar haber merkezlerine ulaşmaya başladı.

DOĞUDA SONUÇLAR İLGİNÇ GELMEYE BAŞLADI

Hemen hemen her seçimde olduğu gibi Doğu illerindeki sonuçlar önce ulaştığı için sonuçlar da dikkat çekici, kimilerine göre beklendiği gibi, kimilerine göre ise sürpriz. İlk sonuçlara göre Türkiye'nin batısı, ortası ile doğusunda çok fazla değişiklik olmayabilir.

İŞTE İLK SONUÇLAR 17;30

2-160.jpg

1-170.jpg

YASAKLAR BEKLENİYOR

Türkiye 5 ay aradan sonra tarihi bir seçim için sandık başına gitti. 17:00 itibarıyle oy verme işlemi sona erdi. Seçimlerle ilgili ilk sonuçlar yasaklar kalkar kalkmaz Türkiye kamuoyuna duyurulacak.

NORMAL GEÇTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 26'ncı dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi Doğu'daki 32 ilde saat 07.00'da, diğer 49 ilde ise saat 08.00'da başladı.
7 Haziran'da yapılan seçimden sonra hükümet kurulamaması üzerine yasa gereği 1 Kasım'da seçim yapılması kararı alınmıştı. Bugünkü seçimde ülke genelinde kayıtlı 54 milyon 49 bin 851 seçmen, 175 bin sandıkta oy kullanma hakkına sahip oldu. Doğu bölgemizdeki 32 ilde seçmenler 07.00- 16.00, diğer 49 ilde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy verdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Seçimde terör eylemlerinin yoğun olduğu Güneydoğu ve Doğu illerinde özellikle sandıkların bulunduğu binaların çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

 

7 Haziran seçimlerinde yüzde 51,65 oy oranıyla birinci parti olan Tokat'ta bu seçimde CHP önde gidiyor denildi. Cumhuriyet'in  Cihan Haber Ajansı'na dayandırdığı verilerine göre; CHP, Tokat'ta yüzde 20,9'la üçüncü parti olmuştu. MHP yüzde 22,12 puanla ikinci olmuştu. AKP 3 milletvekili, MHP ve CHP birer milletvekili çıkarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı