Hollanda'ya Yaptırım Hükumeti Karıştırdı

Hollanda'ya Yaptırım Hükumeti Karıştırdı

Hollanda ile yaşanan siyasi krizinde hükmet üyelerinin birbirlerinden 180 derece farklı düşündükleri ortaya çıktı.

Avrupa'da yaşayan Türklere "Evet" propogandası girişimlerinin ardından krize giren ilşkiler, AKP içerisinde çatlaklara yol açıyor. Dün Reuters'e konuşan AB Bakanı Avrupalı şirket ve kurumlar kriz yaptırımlarının dışında açıklaması yapmışken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "Ekonomik yaptırım olabilir" açıklaması yapmıştı.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK TİCARETİ PAS GEÇMİŞTİ

AB Bakanı Çelik'in saydığı Hollanda'ya yaptırımlar içerisinde ticari ilşkileri pas geçmesine rağmen Kurtulmuş'un "ekonomik yaptırım olabilir" sözlerine Mehmet Şimşek'ten de yalanlama geldi. Bakanlar kurulu içerisinde sözlerini sakınmamakla ünlü Şimşek'ın Numan Kurtulmuş'u yalanlama ayrıntıları şöyle.

UKRAYNA FORUMUNDA KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ukrayna Başbakanı Volodymyr Grosyman ile birlikte 'Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nun açılışına katıldı.

Şimşek, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz nedeniyle ticari yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağının sorulması üzerine, “Hükümet olarak ne Hollanda halkına yönelik ne de iş alemine yönelik her hangi bir sorunumuz yok. Sorun Hollanda hükümetinin demokrasiyle, Avrupa'nın ilkeleriyle, değerleriyle uymayan tutum ve davranışlarıdır. Çok açık ve net olarak ifade edildi. Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla, iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak" diye konuştu.

NUMAN KURTULMUŞ YALAN MI SÖYLEDİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ekonomik yaptırım olabilir demişti. AKP'ye geçmeden önce Genel başkanı Olduğu HAS Parti Mitinglerinde Erdoğan ve AKP Aleyhinde çok ağır sözler sarfeden, ardından AKP'de oturduğu bakan koltuğundan önceki sözlerinin tam tersini söylemeye başlayan Numan Kurtulmuş'un yalan mı söylediği merak ediliyor.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş dün katıldığı televizyon programında Hollanda'ya ekonomik yaptırımların söz konusu olabileceğini söylemişti. Yapılan açıklamalarda kimin yalan söylediği gelecekte ki uygulamalar ile netleşecek.

İlgili Haberler