MEHMET ŞİMŞEK'İN BAŞINI YEME OPERASYONU

MEHMET ŞİMŞEK'İN BAŞINI YEME OPERASYONU

Aslında kulislerde Erdoğan tarafından da istenmediği konuşulan, ancak Ekonomi çevrelerinde ve piyasalarda büyük bir etkisi bulunduğu için tutulan...

Hükumetin içerisinde AKP'nin genel stratejisine uymayarak gerçekleri vatandaştan saklamayan ama sayıları az olan üyelere Erdoğan'a yakın yazarlardan saldırılar dinmek bilmiyor.

KİME SALDIRDILARSA BAŞARDILAR

Bu güne kadar saldırdıkları herkesip ipini çektirmeyi başaran bu yazarların son hedefi ise, konulara demokratik ve gerçekçi bakış açısı ile yaklaşan Mehmet Şimşek.

ERDOĞAN'DA İSTEMİYOR AMA

Aslında kulislerde Erdoğan tarafından da istenmediği konuşulan, ancak Ekonomi çevrelerinde ve piyasalarda büyük bir etkisi bulunduğu için tutulan, Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'i harcamadan rahat edemeyecekler.

ERDOĞAN2IN AKSİNİ SÖYLERSEN YANDIN

 Erdoğan'ın son günlerde hedefe koyduğu Avrupa Birliği konusunda düşüncelerini açıklamakla neredeyse " vatan haini " ilan edilen Şimşek'e saldırılar bitmek tükenmek bilmiyor. İşse sol'da yer alan haberin ayrıntıları.

GÖNÜL BAĞI OLMAKLA SUÇLADI

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikâyesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" diyen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i hedef alarak, "ülkeyi yurt dışında da temsil görevi de bulunan hükümet üyesi siyasilerin 'gönül bağlarını' işlerine karıştırmamaları şart" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ KONU KAPANDI DEDİ AMA ONLAR KAPATMIYOR

Son AB tartışmaları sırasında attığı "AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikâyesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" tweetiyle bazı AKP'lilerden tepki alan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şimdi de Sabah yazarı Melih Altınok tarafından hedef alındı.

İĞNE İLE ÇUVALDIZ KARIŞIYOR

"Mehmet Şimşek iğneyle çuvaldızı karıştırıyor" diyen Altınok, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Şimşek'in gözüne "başarı" olarak görünen AB'nin "hikâyesine" gelince...
İngiltere gibi bir süper gücün "ayağımıza bağ oluyor" diye arkasına bakmadan kaçtığı...

ÇIKANLARI SAYDI

Hollanda'nın çıkmak için sıraya girdiği...
Yunanistan'ın battığı...
İtalya'nın, İspanya'nın, Portekiz'in ekonomik krizle cebelleştiği...
Fransa'nın 1 yıldır OHAL'le yönetildiği bir birlikten başarı hikâyesi diye söz edeceksek, Bakan Bey bize başarısızlığın resmini yapabilir mi?
Geçen gün, Belçika'nın ardından Almanya'nın da PKK'yı terör örgütü listesinden çıkartmayı tartışmaya başlamasıyla Şimşek'in sözleri bir kez daha aklıma geldi.

CELLADINA AŞIK OLMUŞ

Evet, herkesin aynı şeyi dert etmesi, düşünmesi gerekmiyor. Sayın Bakan için de halka dokunan bu mevzular tali olabilir. Her hayranlık ya da bağlılık hikâyesinin rasyonel sebepleri olmasını bekleyemeyiz değil mi? Kimi tutar celladına bile âşık olur.
Ne var ki ülkeyi yurt dışında da temsil görevi de bulunan hükümet üyesi siyasilerin "gönül bağlarını" işlerine karıştırmamaları şart.

GERÇEKLER TESLİMİYET OLUYOR

Zira bu teslimiyet hali, müzakere yürüttüğümüz AB'li muhataplarımızı daha da fütursuzlaştırmaktan, yani Türkiye'nin elini zayıflatmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

Şimşek söylediği gibi, hakkaniyeti elden bırakmadan Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin sağlıklı bir çizgide devam etmesini istiyorsa ikide bir ülkesine batırdığı çuvaldız kadar rakiplerinide iğnelemeli.
Ha bu arada iğne kendimize batırmamız içindi çuvaldız değil. O da kırmızı başlıklı kızın babaannesi değil, kurt zaten!

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı