Maliye bakanından şaka gibi Avrupa Açıklaması

Maliye bakanından şaka gibi Avrupa Açıklaması

Konya Sanayi odasında yapılan toplantıda konuşan Maliye Bakanı Ağbal tüm dinleyenleri tebessüm ettiren öyle bir şey söyledi ki.

Avrupa ülkelerinde "EVET" çalışması yapmak üzere çok sayıda bakanın aynı anda krize neden olmasının ardından gelişen olaylarda Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere pek çok ülke ile başlayan krizin ardından hükumetin maliye Bakanı Naci Ağbal'dan şaka gibi bir açıklama geldi. Ağbal izinde olan elçisine Türkiye'ye gelmesin denilen Hollanda'yı önce eleştirdi, ardından Avrupa ile ilşkilerimiz dahada gelişecek deyiverdi.Konya sanayi odasında dinleyenleri tebessüm ettiren konuşmanın ayrıntıları şöyle.

AVRUPA İLE İLŞKİLER GELİŞECEK

Avrupa Birliği ile ilişkilerin devam edeceğini belirten Bakan Ağbal, 'Bu yapılanları, Avrupa halklarıyla ilişkilendirmek asla mümkün değil. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ekonomik ilişkiler önümüzdeki dönemde daha artacak ve gelişecek' dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konya'da Konya Sanayi Odası tarafından bir otelde düzenlenen 'Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor' adlı toplantıya katıldı. Hükümetin ekonomiye yönelik yaptığı projeleri anlatan Bakan Ağbal, 2009 yılından sonra küresel ekonomik krizin 2016 yılında yaşandığını belirtti. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde de seçimlerin bitmesine rağmen halen ekonomik belirsizliğin sürdüğünü ifade eden Ağbal, 'Bugün Amerika yönetiminin, ekonomik politikalarının ne yönde olacağına dair ciddi belirsizlik ve kafa karışıklıkları var. Bu da küresel belirsizliğin kaynağını oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde küresel faiz oranlarının yukarıya gideceği bir tabloyla karşı karşıyayız' dedi. 

AVRUPA TRAVMA YAŞIYOR

Avrupa Birliği'ne de değinen Bakan Ağbal, Avrupa Birliği'nin ciddi bir travma ve dağılma kaygıları yaşadığını söyledi. Ağbal, ' Artık küresel üretimin, finansın merkezi olan Avrupa gidecek, bunun yerine başka yeni global merkezler, finans ve üretim merkezi haline gelecek.'dedi.

'HADİSE AVRUPA İÇİN YÜZ KARASIDIR' 

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yaptıkları davranışa tepki gösteren Bakan Ağbal, şiddetle kınadığını söyledi.

'Hadise Avrupa için yüz karasıdır, utanç vericidir. Asla asla unutulmaması gereken basiretsiz bir siyasetin örneğidir. Bu açıdan bu gelişmeler, misliyle karşılık vermemiz gelişmeler. Hükümet olarak da bu konuda son derece kararlıyız.’’

'AB İLE İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK'

Avrupa Birliği ile ekonomik ilişkilerin artarak devam edeceğini ifade eden Ağbal, 'Bu yapılanları, Avrupa halklarıyla ilişkilendirmek asla mümkün değil. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ekonomik ilişkiler önümüzdeki dönemde daha artacak ve gelişecek.

FARKLI MECRAYA GİRMEMİZ ASLA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Biz gümrük birliği güncelleme çalışmalarını yürütüyoruz. Buna çok önem veriyoruz. Avrupa Birliği de bizim kadar buna önem veriyor. Dolayısıyla ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi Avrupa Birliği, Türkiye ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda herhangi bir farklı bir mecraya gitmemiz asla söz konusu değil. Bunlar daha da geliştirilecektir. Ama biz inanıyoruz ki, sağduyudan yoksun kısa dönemli seçim kaygıları nedeniyle ortaya konulan bu siyasi tavırlar, demokrasi tarihinde bir çöplük olup gidecektir. Biz millet olarak sağduyulu hareket edeceğiz. Ortaya konulan tavra aynı mecrada diplomatik yollarla cevabını mutlaka vereceğiz' diye konuştu.

İlgili Haberler