Hakkari Şemdinli'de askeri üste feci kaza

Hakkari Şemdinli'de askeri üste feci kaza

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde TSK'dan yapılan açıklamaya göre, arızalı mühimmatın patlaması sonucu 7 asker kayıp oldu, 25 asker ise yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

2 Hafta önce Tunceli'de donarak şehit olan 2 askerimizin acısı dinmeden bu gün de Şemdinli'deki bir karakolda patlama meydana olduğu haberi geldi. 

YAYIN YASAĞI ALINDI

Şemdinli'deki bir karakolda patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı, mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerimizin yaralandığını 7 askerimizin de arandığını bildirdi. Öte yandan, Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki olaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı. Buna göre sadece yetkililerin yaptıkları açıklamalar haber olarak verilebiliyor.

TSK ; 7 ASKER KAYIP 25 ASKER YARALI

TSK'dan yapılan açıklamada, arızalı mühimmatın patlaşamsı sonrası 7 askerin kayıp olduğu 25 askerin ise yaralı olarak hastanelere sevk edildiği açıklaması yapıldı.

YARALI 25 ASKERİN DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ 

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde bulunan üs bölgedeki karakolda arızalı mühimmatın inifilak etmesi sonucu patlama meydana geldi. Patlamada yaralı askerlerin olduğu belirtildi.

AÇIKLANAN AYRINTILAR ŞÖYLE

Olay, saat 17.00  Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesindeki karakolda meydana geldi.

VALİLİK AÇIKLAMASI ; TOP ATIŞI SIRASINDA..

Konuyla ilgili  Hakkari Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır" denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

“Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. 

"7 KAHRAMAN ASKERİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞILIYOR"

Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İlgili Haberler