GÖZLÜKSÜZ ŞEKİLDE 3D GÖRÜNTÜ SUNAN EKRAN YAPILDI

GÖZLÜKSÜZ ŞEKİLDE 3D GÖRÜNTÜ SUNAN EKRAN YAPILDI

Gözlük kullanmadan direkt olarak ekranda 3D görüntünün kullanıldığı ekran yapıldı ve önceki modellerine göre oldukça gelişmiş.

Gelişen görüntü ve televizyon teknolojilerinin şuan en önemli yeniliklerinden birisi 3D görüntü. Çoğumuzun deneme şansı bulduğu bu teknoloji, 2 farklı tür gözlük kullanılarak mümkün hale getiriliyordu. Bu gözlüklerden birisi 3D görüntü teknolojisinin ilk kullanıldığı zamanlarda kullanılan kırmızı ve mavi camlı gözlük. Diğeri ise kayan görüntü ile orantılı şekilde gözünüzün görüşünü kaydıran ve böylece baktığınız yerdeki görüntüyü 3D görmenizi sağlayan gözlük.

3D GÖRÜNTÜ DİREKT OLARAK EKRANA YANSIYOR

Bu iki tür gözlük de belirli bir süre kullanıldıktan sonra kullanıcının gözlerinde rahatsızlığa yol açabiliyor. Durum böyle olunca görüntü performansları iyi olsa da gözlüklü bu teknoloji tam anlamıyla gelişmiş sayılamıyor.  USC'nin Institute for Creative Technologies'inden bir grup bilim adamı, bu sorunu görüntüyü direkt olarak ekrandan 3D yaparak çözmüş.

1385847188634292651.gif

YAPIMINDA TOPLAM 30 ADET VİDEO KAMERA KULLANILDI

Tam 30 adet video kameranın kullanıldığı bu teknolojide bu kadar kameranın kullanılmasının nedeni, ekranda görünecek olan kişinin her açıdan alınan görüntüsünü yansıtabilmek. Bir dizi karmaşık hesaplama ile bu kaydedilen görüntüler, ekranda verilecek görüntüye göre şekillendiriliyor ve ortaya karşınızda başka bir insanın bulunduğu hissini veren bu mükemmel teknolojinin ürünü çıkıyor.

 

Teknoloji sadece 1 hedef üzerinde yoğunlaşan kameralardan oluştuğu için sinema sektöründe kullanılması şuan çok zor fakat çocuklar için masal anlatma, müzelerde eserler hakkında yapılan bilgilendirme ve önemli duyurular gibi tek kişinin yapabileceği, eş zamanlı olmayan işlemlerde kullanılması bekleniyor.

Kaynak: Webtekno