G-MAİL VE YAHOO HESAPLARINA ŞOK

G-MAİL VE YAHOO HESAPLARINA ŞOK

Dünyada en çok kullanıcıya sahip 2 ABD şirketinin e posta abonelerine büyük şok.

Kullanıcıların internette dolaşırken veya bir hesap açarken yaşadığı en büyük korku, bilgilerinin çalınması durumu. Bu konuda kullanıcılar, şirketlerin önlemlerine güvenmek durumda kalıyor. İnsanhabere'e göre,  bazen şirketlerde çaresiz kalabiliyor. Büyük bir hacker grubu, kullanıcıların en çok korktuğu veri hırsızlığının en büyüğünü geçtiğimiz günlerde yaptı.

1 MİLYONDAN FAZLA VERİ DEEP WEB’TE SATIŞTA

Hacker’lar, düzenlediği saldırılarla içeriğinde Gmail hesaplarının da bulunduğu toplamda 1 milyondan fazla veriyi çalmayı başardı. Hırsızlığa ortak olan Hacker’lardan biri de bu 1 milyon veriyi internetin karanlık ortamı Deep Web’te belli bir bitcoin karşılığında satışa çıkardı. Bu büyük veri hırsızlığının detayları, bilgilerin satışa sunulmasıyla ortaya çıktı.

ÇALINAN HESAPLAR KESİNLİKLE GERÇEK

1 milyondan fazla hesabın gerçek olmadığı söyleniyor ancak söz konusu bilgilere erişen Deep Web kullanıcıları, hesapların doğruluğunu teyit etmiş durumda. Yine Deep Web kullanıcıları tarafından çalınan hesapların içinde yıllar önce çalınan hesapların da bulunduğu belirtiliyor.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Konu hakkında henüz Google veya Yahoo tarafından bir açıklama gelmedi. Ancak her iki şirketin de kullanıcılarının endişelerini gidermek adına bir açıklama yapması bekleniyor.

İlgili Haberler