FATİH ALTAYLI FUAT AVNİ'Yİ BULMUŞ

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından ortalığa saçılan ses kayıtlarının sosyal medyayı en çok eğlendirenleri arasında olan “Alo Fatih” serisi içerisinde sık sık adı geçen Fatih Altaylı, son yazısı ile gündeme bakın nasıl gelmeye çalışıyor.

Ses kayıtları internete düştükten sonra Habertürk’te ki Genel Yayın Yönetmenliğine son verilen, sadece köşesinden ahkâmlarına devam izni verilen Altaylı, yavaş yavaş tarz değiştireceğine dair ipuçları vermeye başladı.

Ses kayıtları çıkmadan önce kendi iddiasına göre, "Türkiye’de ki en onurlu 30 gazeteci" arasında olduğunu bir tv kanalında net olarak ifade eden Altaylı, “daha onurlu” 15 gazetecinin içerisine girebilmek için müthiş bir çaba içerisinde.

Çok eskiden yaptığı gibi iki arada bir derede, hem nalına hem mıhına tarzını bundan sonra okutamayacağını düşünüyor olmalı ki, biraz magazin, biraz falcılık, biraz da popüler konular üzerinde yazarak, sadece onurlu gazeteci olmadığını aynı zamanda cin bir gazeteci olduğunu da gözler önüne seriyor.

Tabi her yazısının altına hala “Ne zaman adam oluruz” ahkâmlarını ekleyerek.

Pek fazla okurunun kalmadığı gerçeğini oda görmüş olacak ki, en son yazısında son zamanların en çok ilgi duyulan fenomeni Fuat Avni’yi taşımış köşesine. İddiasına göre, popüler sosyal medya sitesi Twitter’de her attığı mesaj yoğun ilgi gören @fuatavni’nin kim olduğuna ilişkin ipuçlarına ulaşmış. Cumhuriyet’in verdiği habere göre şöyle anlatıyor cinliğini son yazısında.

 FUAT AVNİ'Yİ TWITTER DEŞİFRE ETTİ!

SANAL âlem takipçileri ve seçim öncesi gelişmelerle ilgilenenler, @fuatavni isimli Twitter hesabından mutlaka haberdardırlar.

Seçim öncesi iktidar partisini hayli rahatsız eden bu hesapla ilgili uzun zamandır epey bir komplo teorisi üretilip duruyor ve herkes bu Twitter hesabının arkasındaki gerçek kimliği merak ediyordu.

Bu hesapta yazılanlar bazen o kadar "içeriden bilgi" kokuyordu ki, bu hesabın arkasında ki kimliği bulmaya çalışanların gözü hep AK Parti yönetimine yakın çevrelerin üzerindeydi.

ACABA AKP'DEKİ KÖSTEBEK Mİ?

"Acaba parti içinde bir köstebek mi var?" bile deniliyordu.

Fuatavni hesabıyla ilgili "kimlik tespit çalışmaları" en sonunda öyle bir yere geldi ki, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın düzenlediği bir basın toplantısında muhabirin biri, Arınç'a "Fuatavni siz misiniz?" diye sordu.

Bülent Bey, artık iyice oturttuğu yumuşak tavrıyla bu soruyu zarif bir biçimde geçiştirdi, ama hâlâ pek çokları Fuatavni'nin kim olduğunu bulmaya çalışıyor.

İktidara yakın medya ise Twitter'daki Fuatavni hesabını Zaman Gazetesi'ndeki bazı editörlere yakıştırıyor ve bazı isimler ortaya atıyor.

Fuatavni'nin durumunu bir nebze olsun deşifre eden ise ne iktidara yakın medya, ne MİT, ne de TİB oldu.

FUAT AVNİ HAKKINDA Kİ EN SOMUT BİLGİ

Tam aksine Fuatavni hakkında şimdiye dek elde edilmiş en somut bilgi Twitter sayesinde ortaya çıktı.

Ne var ki, Fuatavni'nin Tükiye'de açılmış bir hesap olmadığı ve Türkiye'den yönetilmediği Twitter tarafından deşifre edildi.

Biliyorsunuz, Twitter Amerika ve Avrupa'dan başlayarak hesaplara yeni bir görünüm veriyor, aynı Facebook zaman tüneli gibi.

YURTDIŞI MENŞELİ

Twitter'in bu yenileme çalışması sırasında "Fuatavni" hesabı da yeni görünüme geçiverdi. Türkiye'deki twit hesapları henüz bu görünüme geçmediği için de Fuatavni'nin "yurtdışı" menşeli olduğu ortaya çıkmış oldu.

Cumhuriyet sitesinin haberleştirdiği benim başlığını, “Fatih Altaylı’nın @fuatavni  cinliği” şeklinde anladığım yazısı böyle.

Haberi okuyunca ilk aklıma gelen soru şu oldu. Gazetecilik hayatı boyunca (kendi iddiasına göre onurlu) sürekli sağa sola çamur atan, argoyu gazetecilik sanan, Altaylı siyaset yorumlarını bırakıp artık magazin yazıları mı yazacak?

Örneğin artık eskiden dost olup sonra kavga eden ünlülere “ ne oldu size böyle eskiden g..tle don gibiydiniz” diye öğütler içerikli ince giydirmelerde bulunacak mı?

Fuat Avni konusunda yaptığı tespite bakarsak astrolojiye de kayabilir Altaylı. Günlük burç tahminleri yapar. Aslanı kediye boğdurmadan kimsenin tarafında olmadan, teke tetikçilik yapmadan falcılık köşesi açar, başarılıda olur bence.

Yazılarını da “Adam olacak Aslan, Yengeç burcu ile geçinmesinden belli olur” şeklinde sonlandırabilir örneğin.

Gazetecilikte geldiğin 30 kişilik onurlu liste zirvesinden sonra, bakalım falcılıkta Mars’a ulaşabilecek misin Altaylı?

Önceki ve Sonraki Yazılar